Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca

de FeliCris in Prajituri, 30 Noi 2013 | 3389 vizualizari

 

Este prajitura preferata a fetei mele, perfecta pentru orice masa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat: 
  • 6 albusuri
  • 200gr zahar tos 
  • 4 linguri nuca macinata/pisata marunt 
  • 2 linguri faina 
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema: 
  • 6 galbenusuri 
  • 12 linguri zahar 
  • 1 pachet margarina rama - 250g 
  • 200gr nuca pisata grosier 
  • 2 linguri apa + 400 gr ciocolata alba de menaj + 2 lg ulei
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca:

Pe abur se topeste ciocolata cu uleiul pana capata consistenta unei smantani. Este primul pas care se face.

Mod de preparare blat:

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, se bat pana se intaresc din nou, se adauga nuca, faina si praful de copt.Blatul se pune in tava tapetata cu hartie de copt ( ptr aceasta cantitate eu folosesc tot timpul tava cu dimensiunile de 330x300mm). Se da la cuptorul incins maxim 20min, primele 5 min cu foc tare apoi se aduce la foc potrivit.

Mod de preparare crema:

Galbenusurile se freaca spuma cu 5 linguri de zahar. Separat intr-o cratita se pun 7 linguri de zahar cu 2 linguri de apa la caramelizat. In momentul in care devine maroniu deschis, se adauga pachetul de Rama si cu telul se amesteca pana la omogenizare. Se ia de pe foc, se adauga cu o miscare rapida galbenusurile frecate, se amesteca bine si imediat se adauga nuca pisata. Se pune iarasi la foc amestecand continuu pana crema este bine legata si de culoare maronie. 

Asamblare:

Peste prajitura scoasa din cuptor (fierbinte) se pune jumatate din ciocolata alba topita, se intinde uniform pe tot blatul, se pune crema caramel (care se lasa sa se raceasca putin inainte de asamblare) se intinde uniform pe tot blatul, apoi se pune cealalta jumatate de ciocolata alba topita si se intinde. Se da la rece cateva ore.

 

TIPS-URI

1

se taie cu un cutit foarte bine ascutit

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca 281713
retete culinare - Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca 281714
retete culinare - Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca 281715
retete culinare - Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca 281716
retete culinare - Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca 281717
retete culinare - Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca 281718
retete culinare - Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca 281719
retete culinare - Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca 281720
retete culinare - Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca 281721
retete culinare - Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca 281722
retete culinare - Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca 281723
retete culinare - Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca 281724
retete culinare - Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca 281725
retete culinare - Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca 281726
retete culinare - Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca 281727
retete culinare - Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca 281728
retete culinare - Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca 281729
retete culinare - Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca 281730
retete culinare - Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca 281731
retete culinare - Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca 281732
retete culinare - Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca 281733
retete culinare - Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca 281734
retete culinare - Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca 281735

COMENTARII (7)

Anett 1

01.12.2013, 09:38

ce bunatate!

Rocsi 1

01.12.2013, 11:25

Bine ai venit

laura_n 1

01.12.2013, 11:33

bun venit!
imi place prajitura,in special crema! am bagat-o la seif

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: