Prajitura ora 12

de Constelatialeu in Prajituri, 20 Ian 2014 | 46714 vizualizari

 

Habar n-am de ce ii spune asa,dar pe mine ma duce cu gandul la copilarie cand strigam cat ne tineau plamanii "ora 12 a venit omul negru n-a sosit"...si alergam ca bezmeticii care incotro... M-am inspirat de la Madi Marin...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 50 g cacao Dr.Oetker
  • 10 linguri faina
  • Sirop
  • 200 g zahar
  • 400 ml apa
  • 2 linguri miere
  • 1 fiola esenta rom
  • Glazura
  • 240 g ciocolata (am avut amestecata,un mos craciun de ciocolata si niste ciocolata mai neagra)
  • 50 g unt
  • Ornat
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 50 g zahar farin
  • 2 pliculete de intaritor de frisca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ora 12:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc,se adauga apa.Galbenusurile se freaca cu uleiul si se toarna peste albusurile batute spuma.Separat se cerne faina si cacaoa si se adauga peste compozitia de mai sus,amestecand cu miscari incete de jos in sus.Se tapeteaza cu hartie de copt o tava 25/35 cm,se toarna compozitia in ea si se da la cuptorul preincalzit cca 25 min,cand trece testul scobitorii e gata.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Siropul: Se caramelizeaza cele 200 g zahar,apoi se toarna apa peste zahar si se lasa sa fiarba pana se topeste de tot zaharul caramelizat.Se trage de pe foc si se adauga mierea si esenta.Se lasa la racit

Glazura:

Ciocolata se marunteste se pune intr-un vas pe baie de abur,se adauga si untul se se amesteca pana devine o crema omogena.Glazura o pregatim cand si blatul si siropul sunt reci

Frisca: Smantana cu zaharul si intaritorul de frisca se mixeaza bine pana se intareste,se lasa la rece pana ornam prajitura.

Asamblare:

Blatul l-am taiat pe margini ca sa obtin un dreptunghi aproape perfect si apoi l-am portionat in 20 de bucati,fiecare bucata am bagat-o in sirop sa se inmoaie bine si am asezat-o pe un platou.Am procedat la fel cu cele 20 de bucati de blat.Dupa ce le-am siropat am turnat peste fiecare in parte glazura,am dat la rece si apoi am ornat cu frisca si am ras ciocolata deasupra.

TIPS-URI

1

daca ciocolata pentru glazura e prea amara adaugati putin zahar farin

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ora 12" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

_Alina_ 1

21.01.2014, 10:31

Foarte bine arata!

Sim0na 1

21.01.2014, 11:10

mmm... sunt la dieta, da?!
mai, arata belea!! mai beau o cana de apa..

Krystyan Trendy 1

22.01.2014, 17:23

delicioasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Bounty