Prajitura OZN

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 27 Feb 2010 | 1672 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pandispan:
  • - 6 oua
  • - 6 linguri de zahar
  • - 6 linguri de faina
  • blatul maro:
  •  - 2 oua
  • - 6 linguri de zahar
  • - 4 linguri de ulei
  • - 2  linguri de cacao
  • - 1 praf de copt  
  • crema:  
  • - 1 litru de lapte
  • - 300 g zahar -
  • 1 pachet de unt -
  • sucul de la 2 portocale
  • - 2 -3 linguri de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura OZN:

pandispanul: se bat albusurile separat, se adauga zaharul, galbenusurile si faina( toate treptat), se tapeteaza o tava mare de cuptor, se toarna compozitia si se baga la cuptor la foc potrivit.



blatul maro: ouale se bat bine cu zaharul, apoi se adauga uleiul si cele 2 linguri de cacao si praful de copt stins cu otet, apoi faina cat cuprinde,aluatul rezultat nu trebuie sa fie prea tare, se tai in 2 si se intinde cat fundul tavii de la cuptor. dupa ce sunt coapte ambele blaturi se intinde crema astefel: se asaza un blat maro, crema, baltul padispan, crema si apoi baltul maro.



crema: se pune la fiert laptele cu zaharul, treptat se adauga faina( se bate permanent cu telul pana se ingroasa), se pune sucul de la 2 portocale, iar la sf se pune un pachet de unt ( margarina ).

 

COMENTARII (2)

Rocsi 1

28.02.2010, 12:45

Teo 1

28.02.2010, 13:12

auu, chiar arata ca niste OZN!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27