Prajitura "Pacatul dulce"

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 20 Iun 2015 | 8828 vizualizari

 

Am facut o singura data aceasta prajitura si cred ca va mai trece ceva timp pana o voi reface. Este divina, dar cam migaloasa. Sursa de inspiratie: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-pacatul-dulce-10384.html

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 8 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 10 linguri nuca macinata
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri amidon alimentar
  • 3 plicuri zahar vanilat esenta vanilie
  • 200 g zahar
  • 300 g unt cu 80% grasime
  • Jeleu:
  • 300g visine fara samburi
  • 250ml apa
  • 150g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 1 lingura gelatina granule
  • Glazura:
  • 150g ciocolata alba
  • 2 linguri smantana pentru frisca
  • 50 g ciocolata cu lapte
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Pacatul dulce":

Pentru foi mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam pana la topirea acestuia. Adaugam nuca amestecata cu amidonul si amestecam usor. Punem jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt si nivelam. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem 30-45 minute tinand permanent usa cuptorului intredeschisa, blatul de bezea trebuie sa se usuce. Cand blatul este usor rumenit si crocant scoatem tava si lasam sa se raceasca.Procedam la fel si cu a doua foaie.

Pentru crema punem 400ml lapte cu zaharul pe foc.100 ml lapte ii amestecam cu amidonul. Cand fierbe laptele adaugam compozitia de amidon si amestecam continuu pana se leaga. Oprim focul si adaugam zaharul vanilat si esenta amestecand bine.Lasam crema sa se raceasca acoperind vasul cu folie alimentara.In crema rece adaugam untul la temperatura camerei, taiat bucatele si amestecam bine.

Pentru jeleul de visine punem pe foc 200 ml apa, zaharul si visinele. Amestecam 50 ml apa cu amidonul,hidratam gelatina cu 2 linguri de apa rece. Cand visinele dau in clocot adaugam amidonul si amestecam pana se leaga.Lasam putin sa se raceasca si apoi adaugam gelatina. 

Pentru asamblarea  prajiturii asezam o foaie, punem jumatate din crema, apoi jeleul de visine, restul  de crema si a doua foaie. Dupa fiecare etapa de adaugare a cremei sau a jeleului introducem prajitura la frigider pentru 15 minute.

Pentru glazura punem pe foc frisca si ciocolata alba rupta bucati,amestecand pana la omogenizare. Punem glazura alba peste prajitura si apoi ornam cu putina ciocolata cu lapte topita.

 

TIPS-URI

1

Visinele pot fi pasate, eu le-am lasat intregi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Pacatul dulce"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

diaconta 1

21.06.2015, 21:49

O prajitura la superlativ
Eu am facut-o si sub forma de tort,a fost o minunatie

-Licurici- 1

22.06.2015, 08:30

dementiala

Dulciuri cu Georgiana 1

22.06.2015, 10:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Marius