Prajitura "Padurea Neagra"

de Criss in Prajituri, 31 Ian 2012 | 8317 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • -6 oua
  • -8 linguri zahar
  • -1 lingura ulei
  • -1 lingura apa rece
  • -6 linguri faina
  • -2 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • -250 g mascarpone
  • -4 linguri zahar pudra
  • -300 ml frisca
  • Pentru jeleul de visine:
  • -400 g visine
  • -150 g zahar
  • -300 ml apa
  • -1 plic praf de budinca de vanilie
  • Pentru sirop:
  • -100 ml suc de visine
  • -2 linguri zahar pudra
  • -esenta de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Padurea Neagra":

Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea.

Pentru crema
batem mascarpone cu zaharul pudra si adaugam frisca batuta.

Pentru jeleul de visine, se amesteca visinele cu zaharul, peste ele se toarna praful de budinca diluat cu apa si se fierbe jeleul la foc mic.

Asamblare: blat insiropat, jeleu, crema, blat insiropat, jeleu.

Ornam cu moturi de frisca si ciocolata rasa.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura "Padurea Neagra" 143489
retete culinare - Prajitura "Padurea Neagra" 143490
retete culinare - Prajitura "Padurea Neagra" 143491
retete culinare - Prajitura "Padurea Neagra" 143492
retete culinare - Prajitura "Padurea Neagra" 143493
retete culinare - Prajitura "Padurea Neagra" 143494

COMENTARII (33)

jolygina 1

03.02.2012, 18:20

foarte buna

Alinutza80 1

05.12.2012, 15:20

Toamna07 1

05.12.2012, 17:50


Lesin!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D