Prajitura paradis ( varianta mea)

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 28 Feb 2010 | 5970 vizualizari

 

aceasta prajitura se gaseste in comert, dupa cum bine stiti, dar va pot asigura ca este delicioasa, cu un gust dulce acrisor.

 

INGREDIENTE

  • o cutie cu ingrediente pentru aceasta prajitura de la Dr.oetker, pe langa aceasta ne mai trebuie:
  • un blat de tort ( folosesc blat de tort deoarece blatul facut din biscuiti nu-mi place cum iese, dar dak vreti sa incercati va trebuie:
  • 70 ml compot de ananas(7 linguri)
  •  50 g unt
  • pentru crema:
  • 200 ml smantana rece cu 15% grasimi,
  • 150 g iaurt rece 4,4%grasime,
  • 200 ml apa rece,
  • 100 g ananas din compot
  •  pentru decor:
  • 50 g ananas din compot,
  •  un kiwi
  • 200 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura paradis ( varianta mea):

In cazul in care faceti cu biscuiti, acestia se piseaza in robotul de bucatarie. Intr-un vas se pune la topit untul impreuna cu 70ml compot . Se ia vasul de pe foc si se adauga biscuitii pisati si se amesteca bine pana se omogenizeaza totul.



Biscuitii se pun in forma existenta in cutie, asezata in prealabil pe un platou si se niveleaza bine. Blatul din biscuiti se da la rece pana se face crema.



Daca faceti cu blat de tort, acesta se insiropeaza cu zeama de la compot.



Se taie cubulete fructele pentru crema si se pun la scurs intr-o farfurie. Separat intr-un vas pentru mixer se pune praful de crema, smantana de la frigider si apa rece si se bate cu mixerul pana se omogenizeaza, apoi se adauga si iaurtul de la frigider, apoi se mai mixeaza 30 de secunde.Din crema se pun cateva linguri peste blat, apoi se pune ananasul si restul de crema si se netezeste cu o lingura. Peste crema se orneaza cu ananas si kiwi.



Intr-un vas se fierb 300ml de apa, apoi se iau de pe foc si se adauga praful pentru jeleu. Compozitia se omogenizeaza bine si se raceste mestecand continuu cu o lingura timp de 5 minute. Jeleul putin caldut se rastoarna peste prajitura.



Dupa preparare , se da prajitura la frigider pentr 3 ore.

 

COMENTARII (3)

Rocsi 1

28.02.2010, 14:56

yami

elena1988 1

12.03.2011, 14:35

Cris2711 1

20.07.2011, 16:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI