Prajitura Paradise Fanny

de anuta in Prajituri, 15 Iul 2016 | 587 vizualizari

 

Prajitura fara coacere!

 

INGREDIENTE

  • Blat(forma cu diametrul de 20 cm):
  • 200 g piscoturi,
  • 100 g unt,
  • 2-3 linguri de miere de albine
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida,
  • 100 g branza proaspata de vaci,
  • 2-3 linguri de smantana
  • 150 ml sirop de cirese,
  • un plic de gelatina (10 g)
  • Decor margine:
  • biscuiti figurine decor ;
  • 2 plicuri de gelle tort,
  • 300 ml sirop de cirese,
  • cateva cirese cu codita
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Paradise Fanny:

Se maruntesc piscoturile apoi se amesteca cu mierea de albine si untul moale apoi se intinde intr-un strat uniform, se preseaza bine cu o lingura, intr-o forma circulara cu inel detasabil, se aseaza pe marginea formei biscuitii si se da la rece.

Se mixeaza frisca bine pana se intareste se toarna siropul treptata mixand incontinuu.Smantana se mixeaza cu branzica apoi se varsa in frisca intarita.

Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece apoi se topeste la bain marie si se toarna in crema.

Crema se toarna peste blatul din piscoturi, se presara ciresele  dasupra si n crema apoi se da rece cel putin 2 ore.

Se prepara jeleul din siropul de cirese si praful de tort gelle dizolvat si apoi data intr-un clocot pe flacara, amestecand continuu apoi se toarna deasupra cremei intarite peste care am asezat ciresele cu codita.Se mai lasa 30 de minute la rece                    

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Paradise Fanny-0
Prajitura Paradise Fanny-1
Prajitura Paradise Fanny-2
Prajitura Paradise Fanny-3
Prajitura Paradise Fanny-4
Prajitura Paradise Fanny-5

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

17.07.2016, 16:52

o prajitura tare buna!

MotanLaOale 1

18.07.2016, 08:43

mihaelar63 1

19.07.2016, 12:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41