Prajitura "Parlament"

de Teo in Prajituri, 18 Mar 2012 | 32023 vizualizari

 

Are un gust divin! am gasit-o in revista "Practic in bucatarie" nr. 11/2011, pag 38; asta ca sa nu mai fiu banuita "de blat"

 

INGREDIENTE

  • 2 cani nuca prajita
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri nuca macinata
  • 7 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • 500 ml frisca batuta
  • 400 gr crema de ciocolata
  • 500 gr biscuiti (cat pt o tava de aragaz)
Portii: 42
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Parlament":

se pune hartie de copt in tava si se aseaza cele 2 cani de nuca prajita;

pregatim apoi blatul din 7 albusuri batute spuma, 7 lg de zahar, 7 lg nuca macinata, 3 lg faina si praful de copt.

Turnam compozitia obtinuta peste nuca din tava si o dam la copt pentru 30 min;

cand e copt blatul il rasturnam;

indepartam hartia de copt si peste stratul de nuca intindem crema de ciocolata;

inmuiem biscuiti in cafea si asezam peste crema de ciocolata; iar cele 7 galbenusuri le amestecam cu 7 lg de zahar si 3lg apa si le fierbem pe baie de aburi;

dupa ce s-a racit amestecam cu frisca batuta, omogenizam si o asezam peste stratul de biscuiti,

se orneaza cu cacao sau cu ciocolata razuita.

 

TIPS-URI

1

se folosesc biscuiti mai subtiri, cei populari se inmoaie mai greu si "tin" la taiat

2

daca vreti sa topiti ciocolata in loc de crema trebuie sa asezati biscuiti imediat pentru ca se ingheaga si biscuiti nu se mai lipesc

COMENTARII (41)

Teo 1

16.03.2013, 16:28

Multumesc pentru urari fetelor. Imi cer scuze pentru intarziere, dar am tot bucatarit in ultimele zile!

laura_n 1

02.07.2013, 18:11

singurul like pt parlament ) super delicioasa!

marianagarofita 1

29.12.2013, 22:25

oarte buna prajitura, doar ca la mine imi curge crema de frisca. Trebuie pusa o anumita frisca? Dupa ce amestec frisca cu crema de oua se subtiaza si imi curge toata de pe prajitura. Ce trebuie facut?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S