Prajitura "Petre Roman"

de nadina73 in Prajituri, 24 Oct 2010 | 68776 vizualizari

 

O prajitura foarte fina dar si migaloasa,insa si rezultatul e pe masura.....................super buna.Dupa ce l-am nascut pe cel mic Rares era singuru lucru ce imi doream sa mananc prajitura "Petre Roman" si imi facea mama saptamal cate 1 sau chiar 2 tavi,a fost o perioada chiar lunga de timp ,dupa care pauza,gata nu mai vroiam sa aud de ea.Acuma dat fiind faptul ca mama e la mine am profitat de ocazia si mi-a facut din nou prajiturica preferata

 

INGREDIENTE

Cantitatile sunt  pentru 1 foaie,insa prajitura are 3 foi

  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de nuca macinata
  • 3 linguri de faina
  • 3 linguri de apa

Crema:

  • 200 g unt
  • 150 g zahar praf
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de faina
  • 250 ml lapte caldut

Bezea:

  • 3 albusuri
  • 200 g zahar

Caramel.

  • 300 g zahar cramelizat in 2 transe

Decor:ciocolata rasa sau bombonele

Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Petre Roman":

Se coc 3 foi ,cantitatile sant pentru 1 foaie la ingrediente.

Se bat bine 3 albusuri apoi se pune zaharul 3 linguri si se mai bat bine ,dupa care se pune nuca macinata ,faina,galbenusurile ,apa si faina se amesteca usor cu o palete de jos in sus.Se pregateste tava cu hartie de copt,folie aluminiu sau se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.

Se toarna compozitia in tava se niveleaza frumos dupa care se de la cuptor pentru 20 minute la 170 grade,acuma depinde si de cuptor

al meu e pe curent si difera mult ,dar ideea este ca trebui sa  se rumeneasca putin deasupra.

Se procedeaza la fel inca de doua ori.

Caramelul:

se ard in doua transe cate 150 g zaharl se caramelizeaza(sa nu se arda)si se intinde atunci fierbinte peste una din foi,dupa care se mai caramelizeaza  odata 150 g zahar si se pune pe cea de a doua foaie ,iar cea de a treia ramane goala.

Crema:

Se amesteca bine untul cu zaharul praf pana devine spuma.

3 galbenusuri se amesteca bine cu 3 linguri de faina si putin lapte caldut,sa nu se faca cocoloase dupa care se pune pe foc pana sa ingroasa(se face foarte repede)iar apoi se lasa la racit

Dupa ce pepul s-a racit se pune cate putin in untul cu zahar si se mixeaza bine pana se incorporeaza bine tot pepul.

Bezea:

Se bat bine 3 albusuri (ramane de la crema) cu 200 g zahar pe aburi aproximativ 15-20 minute pana se face ca si zapada.

Asamblare.

foiaia 1 ,caramel ,jumatate din crema dupa care foaia doi caramlizata si ea si apoi se pune cealalta jumamate de crema ,iar in final se pune foaia 3 peste care se pune bezeaua batuta bine cu zaharul pe aburi,iar la final se rade ciocolata sau bombonele de ciocolata

Se lasa pana a doua zi la temperatura camerei nu la rece ,pentru a se topi bine cramelul de pe foi.

PS:sincer eu am si taiat din ea ,nu am AVUT rabdare sa astept pana a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Petre Roman"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Trio cu mere si crema in doua culori