Prajitura "Petre Roman"

de Alexandra Burz in Prajituri, 15 Ian 2014 | 23509 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 7 linguri nuca macinata
  • 1 plic praf de copt

Pentru crema:

  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 1 plic esenta de vanilie bourbon Finesse de la Dr Oetker
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri de faina
  • 250 gr unt

Caramel:

  • 300 gr zahar
  • 100 gr unt

Spuma de bezea:

  • 4 albusuri
  • 1 varf de cutit de sare
  • 250 gr zahar

Decor:

  • fulgi de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Petre Roman":

BLAT:

Separam albusurile de galbenusuri

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si zaharul

Galbenusurile le frecam bine cu praful de copt

Amestecam cele doua compozitii obtinute

Adaugam faina treptat, apoi nucile macinate, amestecand de sus in jos

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt

Dam la cuptorul incins la 180 grade aproximativ 20-25 minute

Dupa coacere il lasam sa se raceasca, dupa care il taiem in 2 parti egale

CREMA:

Batem galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si zaharul este aproape topit

In faina adaugam treptat laptele,amestecand continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloase

Incorporam preparatul obtinut in spuma de galbenusuri si il punem pe aburi, amestecand continuu pana se ingroasa crema

Luam de pe aburi si o lasam sa se raceasca

Untul la temperatura camerei il mixam pana devine spumos

Adaugam cate o lingura din crema racita in unt, amestecand cu grija de sus in jos sa nu se taie crema

Continuam procedeul pana incorporam toata crema

CARAMEL:

Intr-o craticioara punem la foc zaharul, amestecan pana se topeste si devine lichid

Luam vasul de pe foc,

Adaugam untul, amestecand continuu

Insiropam cele doua blaturi cu compozitia obtinuta, pana aceasta este calda

SPUMA DE BEZEA:

Mixam albusurile cu un praf de sare si zaharul

Punem pe abur pentru 5 minute

Lasam cam 5 minute sa se raceasca caramelul, dupa care incepem asamblarea prajiturii: blat-caramel-crema-blat-caramel-crema-spuma de bezea

Deasupra presaram fulgi de ciocolata.

Lasam cam 2-3 ore inainte de servire.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura "Petre Roman"-0
Prajitura "Petre Roman"-1
Prajitura "Petre Roman"-2
Prajitura "Petre Roman"-3
Prajitura "Petre Roman"-4
Prajitura "Petre Roman"-5
Prajitura "Petre Roman"-6
Prajitura "Petre Roman"-7
Prajitura "Petre Roman"-8
Prajitura "Petre Roman"-9
Prajitura "Petre Roman"-10
Prajitura "Petre Roman"-11
Prajitura "Petre Roman"-12
Prajitura "Petre Roman"-13
Prajitura "Petre Roman"-14
Prajitura "Petre Roman"-15
Prajitura "Petre Roman"-16
Prajitura "Petre Roman"-17
Prajitura "Petre Roman"-18
Prajitura "Petre Roman"-19
Prajitura "Petre Roman"-20
Prajitura "Petre Roman"-21
Prajitura "Petre Roman"-22
Prajitura "Petre Roman"-23
Prajitura "Petre Roman"-24
Prajitura "Petre Roman"-25
Prajitura "Petre Roman"-26
Prajitura "Petre Roman"-27
Prajitura "Petre Roman"-28
Prajitura "Petre Roman"-29
Prajitura "Petre Roman"-30

COMENTARII (29)

Sim0na

Sim0na 1

16.01.2014, 20:39

Teo

Teo 1

16.01.2014, 20:53

Din Petre nu a mai ramas decat caramelul!

diana_k

diana_k 1

17.01.2014, 08:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!