Prajitura Petre Roman

de babi5 in Prajituri, 3 Mar 2014 | 15560 vizualizari

 

Am mai facut prajitura asta, varianta lui Merisor. Acum am facut-o dupa reteta surorii mele, dar putin am adaptat-o dupa gustul meu, am adaugat nuca si in crema. Am facut-o de ziua lui Denis, pe 27 februarie a facut 19 ani, pupe Mala...

 

INGREDIENTE

  • 15 oua
  • 12 linguri faina
  • 40 linguri zahar
  • 5 zahar vaniliat
  • 20 linguri nuca macinata
  • 6 linguri apa
  • 800 ml lapte
  • 2 budinci vanilie
  • 1 cub Rama 250 grame .
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 30 gr .bombonele decor .
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Petre Roman:

Se fac trei blaturi in urmatorul mod: 5 oua se separa, albusurile de galbenus. Se bat albusurile cu 2 linguri de apa si putina sare. Cand albusul devine sticlos se adauga treptat 6 linguri zahar, un zahar vaniliat, se mixeaza bine, apoi se adauga galbenusurile. Se mai mixeaza pana compozitia devine cremoasa bine, apoi adaugam 4 linguri de nuca si 4 de faina. Intr-o tava de 45/35 cm tapetata cu hartie de copt punem compozitia, o nivelam uniform si introducem tava in cuptorul in prealabil incins la 180 grade. Primele 10 minute pana creste blatul lasam la 180 grade, apoi dam cuptorul la 160 grade si cand blatul trece testul cu scobitoarea il scoatem afara si-l punem la racit. La fel procedam si cu celelalte doua blaturi.

Intr-o cratita caramelizam 12 linguri de zahar si caramelul obtinut il intindem destul de repede pe suprafata a doua din blaturi. Lasam sa se raceasca si ne apucam de crema.

700 ml lapte punem la fiert cu 10 linguri zahar si doua zahar vaniliat. Intr-un bol dizolvam praful de budinca cu 100 ml lapte si cand laptele cu zaharul  clocoteste adaugam budinca dizolvata si lasam sa dea 5 minute in clocot. Adaugam 8 linguri de nuca si mai lasam sa dea 3 minute in clocot, amestecind mereu (de preferat cratita in care fierbem sa fie cu pereti dubli ca sa nu se prinda de fundul oalei). Dam deoparte si lasam sa se raceasca, dar nu in totalitate, apoi adaugam cubul de Rama taiat feliute subtiri ca sa putem incorpora bine in crema. Mixam bine, bine pana obtinem o crema bine afinata si cremoasa

Apoi punem un blat cu caramel, intindem o jumatate din crema, punem blatul fara caramel, iarasi crema, apoi celalalt blat cu caramel peste crema.

Intr-o craticioara se pune ciocolata la topit cu 3-4 linguri de lapte, apoi intindem glazura peste blat si ornam cu bombonele colorate. Se lasa cateva ore  pentru a se topi caramelul, apoi portionam cum dorim.

Este o prajitura super, super buna.

TIPS-URI

1

Pentru ornat se poate folosi si nuca macinata sau nuca de cocos sau pudram cu zahar praf .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Petre Roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

babi5 1

05.03.2014, 10:50

Multumesc laura_n te pupa Babi multa ,multa, sanatate si voua

babi5 1

05.03.2014, 10:51

Multumeac Lia_1

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 19:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca