Prajitura Petre Roman

de liana10 in Prajituri, 8 Apr 2010 | 48012 vizualizari

 

Prajitura mea preferataaaa....reteta o stiu de la nasa mea, care la randu-i o are de la o "prajitureasa" de nunti :-)

 

INGREDIENTE

  • Pt. o foaie:
  • 3 oua,
  • 3 lg apa rece,
  • 6 lg zahar,
  • 5 lg faina,
  • 3 lg nuca macinata,
  • 1 lgta bicarbonat de sodiu, 
  • putin otet sau zeama de lamaie.
  • Ingrediente pt. crema:
  • 300 ml lapte,
  • 3 lg faina,
  • 200 g zahar,
  • 3 galbenusuri,
  • 250 g margarina.
  • Ingrediente pt. caramel:
  • 400 g zahar
  • Ingrediente pt. spuma:
  • 3 albusuri,
  • 150 g zahar,
  • ciocolata.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Petre Roman:

  • Se fac trei foi, deci triplati cantitatile.
  • Intr-un castron se bat albusurile de la cel 3 oua cu 6 lg de zahar, se adauga 3 lg de apa rece si se bat incontinuare.
  • Separat se freaca galbenusurile de la cele 3 oua cu o lgta de bicarbonat pe care il stingem cu otet sau zeama de lamie-eu am ales ultima varianta, adaugam cel 3 lg de nuca macinata si cel 5 lg de faina si le amestecam cu lingura, bine-bine de tot.
  •  Adaugam 2-3 linguri de albus, ca sa se mai fluidizeze compozitia, apoi amestecam usor restul de albusuri in compozitia de galbenusuri.Am tapetat tava cu hartie de copt-apropo, am tava noua primita de Pasti :-),si am turnat usor compozitia si am bagat-o in cuptorul preincalzit la 160 de grade.
  • Cred ca in 15 min. a fost gata.Am procedat la fel si pentru celelalte doua foi...
  • Fierbem la foc mic laptele cu faina, pe care am desfacut-o in putin lapte din cantitatea data, apoi adaugam galbenusurile. Lasam pana se ingroasa si da in clocot. Lasam la racit.Separat frecam margarina cu zaharul si o amestecam cu budinca rece. Se obtine o cema fina.
  • Doar peste primele doua foi se pune caramel, astfel ca am impartit cantitatea in doua, am pus 200 g zahar la topit, am turnat peste prima foaie si nu prea mi-a ajuns, asa ca pt. a doua foaie am mai adaug
  • Lasam la racit.
  • Albusurile se bat pe baie de aburi cu 150 g zahar.
  • Asamblarea:
  • Peste prima foaie turnam caramel, punem jumatate din cantitatea de crema,apoi urmeaza a doua foaie cu caramel, cealalta jumatate de crema, a treia foaie peste care turnam albusurile si presaram ciocolata rasa sau "furnici" de ciocolata-eu am ales ultima varianta.
 

TIPS-URI

1

Cu cat sta mai mult la frigider, 2-3 zile, cu atat e mai buna. Caramelul patrunde in foaie de zici ca e piscot si se taie  foarte bine.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Petre Roman 430526
retete culinare - Prajitura Petre Roman 430527
retete culinare - Prajitura Petre Roman 430528
retete culinare - Prajitura Petre Roman 430529

COMENTARII (19)

ionela2682 1

07.12.2011, 18:16

waww ce-mi place ..o pun la favorite ..si vad eu cand ii vine randul!!!

Teo 1

07.12.2011, 20:27

Petre Roman o stie?

nadina73 1

07.12.2011, 22:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S