Prajitura Petre Roman

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Oct 2016 | 2820 vizualizari

 

De belea Petrica asta, a istericat o groaza de femei, habar nu am de ce, la fel cum habar nu am de ce prajitura asta-i poarta numele, e destul de inalta, el nu are gat mai deloc....in fine, m-am inspirat de la Ina, dar , ca mereu exista un dar, pe ici pe colo am mai adaptat cum au vrut muschii mei, ca mai nou sunt musculoasa nu grasa.....:))))

 

INGREDIENTE

  • Blat - am facut 3 ca mi s-a parut mai simplu ( asa si Inei)
  • 9 oua
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri pline cu nuca macinata
  • 18 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 600 ml lapte
  • 2 pliculete ( 68 g) budinca vanilie bourbon premium de la Dr.Oetker
  • 150 g zahar
  • 250 g unt cu 70 % grasime
  • 100 g zahar pudra
  • 1 fiola eseta vanilie
  • Caramel
  • 300 g zahar caramelizat
  • Glazura
  • 150 g zahar pudra
  • 3 linguri pline cu cacao
  • 4 linguri ulei
  • 4-5 linguri apa clocotita ( cat cere glazura sa poate sa se intinda uniform)
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Petre Roman:

Crema; Am facut mai intai crema, ca sa se raceasca bine. Intr-o cratita am pus galbenusurile,150 g zahar,praful de budinca si am diluat cu laptele, am pus cratita pe foc si am amestecat continuu pana a inceput sa fiarba si sa se ingroase, la final am adaugat esenta de vanilie. Am tras cratita dupa foc am acoprit-o cu folie alimentara si am lasat-o sa se raceasca. Separat am frecat untul la temperatura camerei cu 100 g zahar pudra, apoi am adaugat putin cate putin budinca racita bine, pana am integrat in unt toata budinca si am obtinut o crema spumaosa si consistenta.

Blat : Intr-un castron am pus albusurile si un praf de sare si am batut bine, apoi ama daugat zaharul si am continuat s abat pana am obtinut o bezea tare, am adaugat laptele si galbenusurile, la final am incorporata faina, nuca macinata si praful de copt si am omogenizat. Am tapetata o tava cu hartie de copt ( 26/35 cm) am inpartit compozitia , cu aproximatie, in 3 parti egale si am copt 3 blaturi. Se da tava la cuptorul preincalzit, estegata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit blaturile si apoi se desprind de pe foaia de copt.

Asamblare : Asezam pe un blat sau tava primul blat, intindem jumatte din crema, asezam blatul al doilea, presam putin sa s eprinda crema bine. Apoi pe foc caramelizam cele 300 g de zahar, la foc mic si amestecand continuu, pana capata o culoare de chihlimbar si e tot zaharul caramelizat. Asa fierbinte in turnam peste prajitura si intindem uniform, ne misca cu talent si repede sa nu se intareasca. Lasam sa s eraceasca bine apoi intindem restul de crema si punem ultimul blat peste care intindem glazura formata dintr-un amestec de zahar pudra, cacapo, ulei si apa clocotita. Intindem bine glazura si dam la rece prajitura pana a doua zi cand o portionam.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Petre Roman-0
Prajitura Petre Roman-1
Prajitura Petre Roman-2
Prajitura Petre Roman-3
Prajitura Petre Roman-4
Prajitura Petre Roman-5
Prajitura Petre Roman-6
Prajitura Petre Roman-7
Prajitura Petre Roman-8
Prajitura Petre Roman-9
Prajitura Petre Roman-10
Prajitura Petre Roman-11
Prajitura Petre Roman-12
Prajitura Petre Roman-13
Prajitura Petre Roman-14
Prajitura Petre Roman-15
Prajitura Petre Roman-16
Prajitura Petre Roman-17
Prajitura Petre Roman-18
Prajitura Petre Roman-19

COMENTARII (22)

tina58

tina58 1

18.10.2016, 13:03

O fi buna, nu zic nu, dar e prea complicata pentru mine si se pierde prea mult timp cu pregatirea; mai bine citesc o carte sau ma uit la un film si sunt mai castigata. Eu sunt adepta retetelor care se fac repede si usor cand e vorba de pregatit in casa, dac vreau ceva mai complicat gen blaturi sau foi cu creme si glazuri ma duc si cumpar ceva de la cofetarie, dar nu stau eu sa pierd vremea cu asa ceva. Felicitari pentru rabdare!

Ina

Ina 1

18.10.2016, 17:14

Cleme, data viitoare pui musafirilor niste romane XXX pe post de desert )

Constelatialeu

Constelatialeu 1

18.10.2016, 18:06

Ina, ce pot sa mai zic...e ca aia ce are ''Sula cu Prefectura'', foarte bine poti sa si citesti....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!