Prajitura Petre Roman

de mirela0911 in Prajituri, 5 Ian 2017 | 12688 vizualizari

 

As fi vrut sa-i dau denumirea de "Prajitura aproape Petre Roman". :D De ce? Pentru ca nu e chiar cum ar trebui sa fie. M-am uitat peste mai multe retete si m-a cam speriat cantitatea mare de zahar, inclusiv reteta care o aveam eu primita de la cineva de multa vreme, avea mult zahar. Si cum nu o facusem niciodata, am zis ca deh..... i-a venit randul. Asa ca am facut-o cum mi-a taiat capul, am renuntat la caramel si la spuma de albusuri. A iesit la fel de buna!
"Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 7 oua
  • un praf de sare
  • 7 lg zahar
  • 7 lg faina
  • 7 lg pline cu nuca macinata
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 2 oua
  • 5 lg zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 lg faina
  • 300 ml lapte
  • 200 g unt
  • aschii de ciocolata
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Petre Roman:

Blatul: Intr-un vas se mixeaza bine ouale cu zaharul si praful de sare. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza. La final, se adauga nuca macinata. Se omogenizeaza totul si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie in doua.

Crema: Intr-o craticioara, se bat bine ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga faina, apoi laptele in fir subtire, amestecand cu telul pentru a nu face cocoloase. Se transfera pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca, apoi se adauga untul. Se omogenizeaza bine si se lasa la racit.

Pe un platou, se pune primul blat, se unge cu jumatate din crema si se pune al doilea blat. Deasupra se unge cu restul de crema si se presara aschii de ciocolata. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii este de 22 x 32 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Petre Roman" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura inteligenta