Prajitura Pink

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 15 Feb 2015 | 1694 vizualizari

 

Am modificat reteta unei prajituri din caietul mamei mele si a rezultat aceasta prajitura cu aroma fructata,colorata, cu o savoare deosebita.M-a inspirat blatul roz,iar cremele si restul au venit de la sine.
Se poate face atat cu fructe proaspete,cat si conservate (compot,gem,dulceata,congelate). Eu am facut-o cu capsuni, dar se poate face si cu alte fructe, dupa gustul fiecaruia.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 7 oua,
  • 7 linguri zahar,
  • 3 plicuri budinca de capsuni,
  • un praf de copt.
  • Ingrediente jeleu:
  • 500 gr capsuni,
  • 200 gr zahar,
  • 2 plicuri gelatina
  • sau:
  • 1 borcan de 400 gr gem de capsuni,
  • 2-3 linguri apa,
  • 2 plicuri gelatina
  • Ingrediente crema:
  • 6 galbenusuri,
  • 200 gr zahar,
  • 50 ml lapte,
  • 250 gr unt,
  • un baton vanilie
  • Ingrediente spuma:
  • 6 albusuri,
  • 8 linguri zahar.
  • Ingrediente sirop:
  • 100 ml apa,
  • 2 linguri zahar,
  • esenta de capsuni
  • sau:
  • 100 ml zeama de capsuni,
  • 2 linguri zahar.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Pink:

Cele 7 albusuri se bat spuma cu zaharul pana se obtine o bezea tare. Se adauga galbenusurile si se bate in continuare. La sfarsit se adauga budincile de capsuni si praful de copt. Se amesteca usor, de sus in jos. Compozitia se pune in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins dinainte. Pentru a vedea daca e gata se face testul scobitorii. Se scoate si se lasa la racit.

Pentru sirop, se pune apa (zeama de capsuni) cu zaharul la fiert. Cand s-a topit zaharul se adauga esenta de capsuni si se stinge focul. Daca avem zeama de capsuni nu mai trebuie esenta. Se lasa sa se raceasca.

Intre timp se pregateste jeleul: Capsunile se paseaza cu blederul si se fierb impreuna cu zaharul pana incepe sa se ingroase. Daca folosim gem il punem la fiert cu un pic de apa. La urma se adauga gelatina hidratata dinainte.S e lasa sa se racoreasca putin si se toarna peste blatul insiropat. Se da la rece pana se prepara crema.

Galbenusurile  cu laptele, zaharul si vanilia se pun pe foc la bain-marie. Se amesteca pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Untul se freaca spuma si se adauga treptat compozitia de oua si lapte racita. Se amesteca pana se omogenizeaza. Crema se toarna peste jeleu. Se da la rece.

Albusurile se bat spuma pe bain-marie cu zaharul. Pentru o culoare roz, se opresc 3 linguri de sirop si se adauga in albusuri. Cand spuma s-a intarit se ia de pe foc si se toarna peste crema. Se da la rece apoi se poate servi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Pink 366961
retete culinare - Prajitura Pink 366962

COMENTARII (8)

mihaelar63 1

15.02.2015, 21:42

Lia_ 1

17.02.2015, 11:29

unde ai gasit esenta de capsuni?

Retete cu Margareta Cismasiu 1

17.02.2015, 11:45

Da,este un blat mai fin.In plus are aroma placuta de capsuni si culoare roz.
Eu am folosit zeama de la capsuni ca sirop,nu esenta.Dar cred ca se gaseste in supermarketuri.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D