Prajitura ''Plaja''

de epurasha2bb in Prajituri, 6 Mai 2010 | 1813 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ciocolata mare alba
  • 1 ciocolata neagra
  • pt.blatul de pandsispan:
  • 6 oua,
  • 350g faina,
  • 150 g zahar,
  • 100 g margarina
  • 100 g cacao
  • .pt.Crema de zahar ars:
  • 1 plic crema de zahar ars Dr.Otker si 500 ml lapte.
  • 1 cutie bomboane de ciocolata Belgique in forma de fructe de mare.
  • 100 g margarina Rama
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Plaja'':

se prepara blatul de pandispan astfel:

Amestecam bine galbenusurile cu zaharul, cacaoa si margarina moale frecat spuma inainte.

Adaugam albusurile batute spuma tare.

Adaugam faina in ploaie si amestecam cu mare grija de jos in sus, dinspre centru spre exterior.

  ungem si tapetam o tava dreptunghiulara cu faina si turnam compozitia cu grija sa umplem tava uniform.

 o bagam la cuptorul incins si lasam cam 30 de minute sa se coaca.

nu scoatem brusc tava ci o lasam sa se raceasca putin cu usa cuptorului intredeschisa.

taiem blatul in doua si cand s-a racit bine,il insiropam.


Se prepara crema de zahar ars conform instructiunilor de pe cutie.


Se umple blatul cu crema,apoi deasupra turnam ciocolata alba topita la bain marie in care am picurat esenta de vanilie si am adaugat 1 lingurita de margarina.

Apoi presaram fulgi de ciocolata alba si neagra peste aceasta glazura laptoasa.

dupa ce s-a racit bine taiem in cuburi si ornam cu cate o scoica, melc sau steluta de mare din ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura ''Plaja''-0
Prajitura ''Plaja''-1

COMENTARII (9)

nadina73

nadina73 1

07.05.2010, 01:08

pitici mei sant inbuniti dupa ciocolata din scoici sau fruncte de mare,dar numai din ciocolata

epurasha2bb

epurasha2bb 1

07.05.2010, 08:21

multumesc fetelor, ela bucurosi de oaspeti ca intotdeauna!rocsi de acum iti opresc un loc la masa si tie langa ele si nadina!
nadina eu ma topesc dupa bombonicile astea dar sunt belgiene sau elvetiene nu mai stiu exact

Cris2711

Cris2711 1

07.01.2012, 14:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!