Prajitura ''Plaja''

de epurasha2bb in Prajituri, 6 Mai 2010 | 3608 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ciocolata mare alba
  • 1 ciocolata neagra
  • pt.blatul de pandsispan:
  • 6 oua,
  • 350g faina,
  • 150 g zahar,
  • 100 g margarina
  • 100 g cacao
  • .pt.Crema de zahar ars:
  • 1 plic crema de zahar ars Dr.Otker si 500 ml lapte.
  • 1 cutie bomboane de ciocolata Belgique in forma de fructe de mare.
  • 100 g margarina Rama
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Plaja'':

se prepara blatul de pandispan astfel:

Amestecam bine galbenusurile cu zaharul, cacaoa si margarina moale frecat spuma inainte.

Adaugam albusurile batute spuma tare.

Adaugam faina in ploaie si amestecam cu mare grija de jos in sus, dinspre centru spre exterior.

  ungem si tapetam o tava dreptunghiulara cu faina si turnam compozitia cu grija sa umplem tava uniform.

 o bagam la cuptorul incins si lasam cam 30 de minute sa se coaca.

nu scoatem brusc tava ci o lasam sa se raceasca putin cu usa cuptorului intredeschisa.

taiem blatul in doua si cand s-a racit bine,il insiropam.


Se prepara crema de zahar ars conform instructiunilor de pe cutie.


Se umple blatul cu crema,apoi deasupra turnam ciocolata alba topita la bain marie in care am picurat esenta de vanilie si am adaugat 1 lingurita de margarina.

Apoi presaram fulgi de ciocolata alba si neagra peste aceasta glazura laptoasa.

dupa ce s-a racit bine taiem in cuburi si ornam cu cate o scoica, melc sau steluta de mare din ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Plaja''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

nadina73 1

07.05.2010, 01:08

pitici mei sant inbuniti dupa ciocolata din scoici sau fruncte de mare,dar numai din ciocolata

epurasha2bb 1

07.05.2010, 08:21

multumesc fetelor, ela bucurosi de oaspeti ca intotdeauna!rocsi de acum iti opresc un loc la masa si tie langa ele si nadina!
nadina eu ma topesc dupa bombonicile astea dar sunt belgiene sau elvetiene nu mai stiu exact

Cris2711 1

07.01.2012, 14:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Cuburi de lapte"