Prajitura poloneza Karpaten

de Cris2711 in Prajituri, 8 Mar 2013 | 6253 vizualizari

 

Am descoperit-o intamplator si nu pot sa va spun cat de buna este.Este cu crema de vanilie,budinca mai bine zis.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru aluat:
  • 1 pahar 200 ml apa
  • 125 gr unt
  • 250 gr faina
  • 5 oua
  • 1 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru crema
  • 700 ml lapte
  • 175 gr zahar
  • 1 praf de budinca Dr. Oetker
  • 125 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 25 gr unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 galbenus
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura poloneza Karpaten:

Cuptorul se preincalzeste la 220°C.

1. Aluatul:

Intr-o oala mijlocie se adauga untul si apa si se lasa sa fiarba la foc mic.

Intre timp se amesteca intr-un castronel faina cu putina apa pana se formeaza o compozitie cremoasa.Se adauga putin cate putin,avand grija sa nu se formeze cocoloase.

Se adauga si cele 5 oua si praful de copt.

Compozitia de aluat se si mixeaza ,daca este cazul.

Eu am ales o forma rotunda de tort.

Se imparte compozitia de aluat in doua parti egale.

Prima jumatate se intinde pe toata forma unsa cu unt si se da la cuptor pentru circa 25-30 de minute pana se coace si primeste o culoare aurie.

Cand este gata ,se lasa la racit 10 minute ,se pune pe un platou,forma se spala,se usuca bine ,se unge din nou cu unt si se adauga a doua compozitie de aluat la cuptor.Se repeta procedura.

2.Umplutura:

Se adauga laptele ,700 ml si zaharul intr-o oala si se pune la foc mic,la fiert.

Se amesteca intr-una.

Praful de budinca de vanilie,125ml lapte si faina se amesteca bine .

Apoi se adauga in laptele cu zahar.

Se adauga si galbenusul de ou.

Se amesteca intr-una pana se formeaza budinca.

Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Se adauga si untul si se omogenizeaza compozitia cat mai bine.

Cand este gata,se lasa la racit cel putin 5 ore se indeparteaza peretii formei cu grija si se transfera prajitura de pe forma pe un platou.

Se orneaza cu zahar pudra si cu ciocolata.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

A se urma pasii exact,reusita garantata.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura poloneza Karpaten-0
Prajitura poloneza Karpaten-1
Prajitura poloneza Karpaten-2
Prajitura poloneza Karpaten-3
Prajitura poloneza Karpaten-4
Prajitura poloneza Karpaten-5
Prajitura poloneza Karpaten-6
Prajitura poloneza Karpaten-7
Prajitura poloneza Karpaten-8
Prajitura poloneza Karpaten-9
Prajitura poloneza Karpaten-10
Prajitura poloneza Karpaten-11
Prajitura poloneza Karpaten-12
Prajitura poloneza Karpaten-13

COMENTARII (32)

RuthAnne

RuthAnne 1

16.10.2013, 19:10

Asta e Karpatka? E fff buna, si eu cumpar de la polonezi, e cel mai apropiat de prajiturile bune din Romania (desi nu atat de bune )

Cris2711

Cris2711 1

16.10.2013, 19:40

Ruth fain ca gasesti sa cumperi,dar crede-ma ca facuta de tine este si mai buna

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

31.07.2014, 10:29

delicioasa prajitura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!