Prajitura pufoasa

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 12 Iun 2011 | 5298 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 6 oua
  • 1 pahar de zahar
  • 1 pahar de lapte
  • 2 pahare de faina
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri de cacao
  • esenta de rom

pentru crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic crema de vanilie
  • 3 linguri de miere
  • esenta de vanilie
  • zeama de lamaie
  • pere din compot

Pentru ornat:

  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, laptele, esenta, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa dupa care omogenizam bine compozitia.

Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit app 20 de minute.

Intre timp pregatim crema:
Punem frisca, imreuna cu praful de crema intr-un bol si le mixam impreuna, adaugam apoi mierea si putina zeama de lamaie.

Toaem perele cubulete mici si le punem la scurs, Dupa care le punem peste crema si amestecam usor.

Dam crema la rece 30 de minute.

Cand blatul este racit punem crema peste si ornam cu nuca de cocos.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura pufoasa-0
Prajitura pufoasa-1
Prajitura pufoasa-2

COMENTARII (29)

lia maria

lia maria 1

13.06.2011, 10:24

ce pufosenie delicioasa

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

13.06.2011, 19:01

multumesc tare mult tuturor

MotanLaOale

MotanLaOale 1

14.06.2011, 09:28

buna buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!