Prajitura pufoasa cu ananas si kiwi

de sasha in Prajituri, 27 Apr 2013 | 2499 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 1 praf sare
  • 1 cutie compot ananas, 2 cutii de compot ananas doar fructele
  • 3 kiwi
  • 150 g faina
  • 50 ml ulei
  • 2 plicuri praf de copt
  • 100g zahar

Crema:

  • 100 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • 200 g zahar vanilat
  • 2 esente vanilie

Decor:

  • ananasul
  • kiwi
  • frisca la tub Hulala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu ananas si kiwi:

Blatul: Se separa galbenusurile de albusuri si se bat spuma cu un praf de sare,pe rand se adauga uleiul, zaharul, zeama din compotul de ananas,galbenusurile, praful de copt stins in otet si se mixaza bine,apoi adaugam ananasul din compot scurs bine si kiwi taiat cuburi si cu o paleta amestecam usor. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la copt pentru 30 de minute la 180 de grade.

Crema: Se pune laptele la fiert. Intr-un bol mixam zaharul vanilat, amidonul si galbenusurile bine, apoi turnam peste laptele fiert si amestecam continuu sa nu formeze cocolase, apoi punem esentele.

Cand blatul s-a copt lasam sa se raceasca in tava. Cand s-a racit il taiem in mijloc de doua ori ca sa obtinem 3 blaturi. Primul blat se pune pe un platou si se insiropeaza cu zeama din compot , apoi adaugam jumatate din crema ,facem la fel si cu al doilea blat, cand am ajuns la al treilea blat, insiropam iarasi cu zeama din compot si ornam cu frisca, ananas si kiwi. Dam la rece pentru 2h. 

Pofta buna!

 

COMENTARII (23)

sasha 1

29.04.2013, 10:28

Multumesc pentru aprecieri

babi5 1

18.06.2013, 13:05

sasha 1

19.06.2013, 20:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41