Prajitura pufoasa cu ciocolata

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 7 Mai 2011 | 2578 vizualizari

 

O reteta preparata cu drag si apreciata de cei care au mincat din bunatatea de prajitura

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 200 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • praf de copt
  • ~ 2 pahare faina
  • pentru crema:
  • 1 plic crema de ciocolata
  • 1 plic frisca
  • 350 ml lapte
  • 4 linguri de zahar pudra
  • esenta de rom
  • pentru glazura:
  • 2 ciocolate cu lapte
  • 4 linguri de ulei
  • nuca de cocos verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine compozitia.

Tapetam tava de la cuptor cu hartie de copt si turnam compozitia rezultata in ea, apoi dam la cuptorul preincalzit ~ 30 de minute la foc potrivit.

Dupa ce s-a copt il lasam sa se raceasca si il taime pe jumatate.

Pregatim crema:

Mixam crema de ciocolata cu praful de frisca , laptele si zaharul pana devine o crema densa si pufoasa, apoiadaugam si esenta de rom.

Punem crema intre blaturi.

Pregatim glazura:

Topim ciocolata rupta bucatele, impreuna cu uleiul la baine marine, apoi o turnam peste blatul de de-asupra, peste care presarm nuca de cocos verde.

Dam la frigider cel putin o ora, dupa care o putem taia.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura pufoasa cu ciocolata-0
Prajitura pufoasa cu ciocolata-1
Prajitura pufoasa cu ciocolata-2
Prajitura pufoasa cu ciocolata-3
Prajitura pufoasa cu ciocolata-4

COMENTARII (22)

cristiana_dana

cristiana_dana 1

08.05.2011, 09:48

divainbucatarie

divainbucatarie 1

08.05.2011, 09:54

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

08.05.2011, 17:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!