Prajitura pufoasa cu cirese

de ela in Prajituri, 29 Mai 2013 | 17225 vizualizari

 

simplu,rapid si extrem de bun alaturi de o cafea sau o cana de lapte...

 

INGREDIENTE

  • 1kg cirese
  • 10oua
  • 9linguri faina
  • 300gr zahar
  • 2linguri cacao
  • 2linguri praf de budinca de ciocolata
  • 2linguri praf de budinca de vanilie
  • 1plic praf de copt
  • 4plicuri zahar vanilat
  • 1praf de sare
  • 1plic aroma de vanilie bourbon de la Dr Oetker
  • 1fiola esenta de vanilie
  • 8linguri de ulei
  • 2linguri gris
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu cirese:

Spalam ciresele,le scoatem samburii si le punem la scurs intr-o sita.

Galbenusurile le frecam cu zaharul vanilat,esenta de rom,aroma de vanilie si uleiul pana se albesc.

Fiaina amestecata cu praful de copt o cernem.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul.Incorporam incet galbenusurile batute,mixand continuu.Punem treptat si faina,amestecand usor de jos in sus si omogenizam bine.Impartim compozitia in doua vase,in una adaugam pudra de budica de vanilie,iar in cealalta cacaoa si praful de budinca de ciocolta,omogenizand bine compozitiile.

Presaram peste cirese gris si le amestecam usor.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt pe fund,punem cu lingura,pe rand din ambele aluaturi,pana terminam.Deasupra,punem usor ciresele si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit cam 25-30minute(facem testul cu scobitoarea).Oprim focul si lasam tava in cuptorul deschis inca vreo 10minute(ca sa nu trecem brusc la alta temperatura si blatul sa se lase).Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca,apoi pudram cu zahar pudra si taiem.

 

TIPS-URI

1

dupa fiecare lingura de zahar adaugata in albusurile batute,mixam bine cateva minute

2

cernem faina ca blatul sa iasa pufos si aerat

3

grisul se pune peste cirese pentru a nu se duce la fundul tavii

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu jeleu de caise si crema de mascarpone