Prajitura pufoasa cu crema de vanilie

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 5 Mai 2015 | 7572 vizualizari

 

Un desert destul de racoros si cremos ce se poate consuma langa o ceasca de cafea dimineata !!
O zi buna bucatarasi !!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 260 g zahar
  • 260 g faina
  • 50 ml lapte
  • 1 praf copt
  • Crema
  • 1 l lapte
  • 1 cana zahar (250 g)
  • 1 cana faina
  • 1 esenta vanilie
  • jumate pachet margarina
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu crema de vanilie:

Blat

Se  bat  ouale cu zaharul pana ce acesta isi  dubleaza volumul adaugam faina in ploaie si amestecam cu spatula de sus in jos cu miscari lente.Odata incorporata  faina adaugam laptele preferabil  caldut si continuom sa amestecam .

Pe final adaugam praful de copt il incorporam si pe acesta in compozitie.

Ungem cu unt  o tava  rotunda cu diametrul de 26 cm se  aseaza compozitia se da la cuptor preincalzit  40 -45 minute, se face testul cu scobitoarea si se lasa in propia tava pana a 2 zi deoarece se taie mai bine cand este facut cu o zi inainte.

Crema

Intr-o cratita  care nu se lipeste adaugam faina, zaharul, vanilia si putin lapte amestecam bine si turnam lapte pana ce aceasta s-a incorporat bine si nu a facut cocoloase si continuom asa pana  turnam tot laptele.

Dam pe foc mic si cu telu amestecam mereu ca sa nu faca cocoloase si  trebuie sa  continuom asa pana ce  aceasta incepe sa fiarba si desigur nu trebuie sa fiarba decat sa dam un singur clocot.

O dam de pe foc si adaugam margarina cubulete si amestecam bine.

O dam la  rece !

Blatul de taie in doua in interiorul acestuia se pune  crema rece se pune blatul deasupra. De preferat sa fie lasat cateva ore la rece  inainte sa fie taiat !!. 

Se pudreaza si se poate consuma ..

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

05.05.2015, 20:33

Ai uitat sa scrii faina la ingredientele de la crema..Vreau o feliuta!

robert_b 1

05.05.2015, 20:54

ce frumos a crescut!

robert_b 1

05.05.2015, 20:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune