Prajitura pufoasa cu fructe de padure

de elena1988 in Dulciuri, 26 Mar 2011 | 3896 vizualizari

 

Este foarte buna si racoroasa, la mine crema nu prea se vd in poza, m-am grabit sa o pozez.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 10 oua
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • faina
  • zahar cam 250 gr
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie si portocala

Umplutura:

  • 1 plic de sarlota de vanilie de la Dr. Oetker
  • 150 ml de smantana pentru frisca si zahar pudra

Deasupra:

  • fructe de padure si zahar pudra

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu fructe de padure:

Blatul: il facem asa cum facem checul sau pandispanul.

Turnam aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu faina, deasupra punem fructele care le-am tavalit putin prin faina si dam la cuptor.

Facem testul cu scobitoarea, dupa ce scoatem o lasam la racit putin.

Sarlota o facem conform instructiunilor de pe plic.

Dupa ce a stat crema la frigider 1 ora, o amestecam cu frisca batuta.

Taiem prajitura in doua, ca blatul de tort. Scobim putin interiorul si punem crema, apoi blatul deasupra.

Prajitura o pudram cu zahar pudra si o punem la frigider.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura pufoasa cu fructe de padure 94663
retete culinare - Prajitura pufoasa cu fructe de padure 94665
retete culinare - Prajitura pufoasa cu fructe de padure 94667
retete culinare - Prajitura pufoasa cu fructe de padure 94669
retete culinare - Prajitura pufoasa cu fructe de padure 94671
retete culinare - Prajitura pufoasa cu fructe de padure 94672
retete culinare - Prajitura pufoasa cu fructe de padure 94673
retete culinare - Prajitura pufoasa cu fructe de padure 94674

COMENTARII (30)

elena1988 1

28.03.2011, 19:16

onesta nu stiu sa iti zic depinde si de marimea oului eu pun din ochi, pui atata faina ca si la un chec de ex

mamaieelena 1

28.03.2011, 23:35

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 21:26

cred ca este tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: