Prajitura pufoasa cu fructe de padure

de elena1988 in Dulciuri, 26 Mar 2011 | 7375 vizualizari

 

Este foarte buna si racoroasa, la mine crema nu prea se vd in poza, m-am grabit sa o pozez.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 10 oua
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • faina
  • zahar cam 250 gr
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie si portocala

Umplutura:

  • 1 plic de sarlota de vanilie de la Dr. Oetker
  • 150 ml de smantana pentru frisca si zahar pudra

Deasupra:

  • fructe de padure si zahar pudra

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu fructe de padure:

Blatul: il facem asa cum facem checul sau pandispanul.

Turnam aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu faina, deasupra punem fructele care le-am tavalit putin prin faina si dam la cuptor.

Facem testul cu scobitoarea, dupa ce scoatem o lasam la racit putin.

Sarlota o facem conform instructiunilor de pe plic.

Dupa ce a stat crema la frigider 1 ora, o amestecam cu frisca batuta.

Taiem prajitura in doua, ca blatul de tort. Scobim putin interiorul si punem crema, apoi blatul deasupra.

Prajitura o pudram cu zahar pudra si o punem la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

elena1988 1

28.03.2011, 19:16

onesta nu stiu sa iti zic depinde si de marimea oului eu pun din ochi, pui atata faina ca si la un chec de ex

mamaieelena 1

28.03.2011, 23:35

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 21:26

cred ca este tare buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu fructe de padure