Prajitura pufoasa cu piersici

de ela in Prajituri, 22 Mai 2013 | 8553 vizualizari

 

nu am stiut ce denumire sa ii dau...este o prajitura asa de pufoasa si de delicioasa cum nu am mai mancat....are un gust nemaipomenit de bun...am rezolvat si cu mascarponele si ouale care stateau sa expire in frigider :)))) inca nu s-a racit cum trebuie ca sa fie taiata usor,dar nu am rezistat sa ii tai marginile :))..pentru mine este prajitura perfecta in momentul de fata

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 10 oua
  • 10linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri praf de budinca de ciocolata
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • CREMA:
  • 1 borcan mare compot de piersici taiate
  • 500 gr mascarpone
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 3 plicuri gelatina alba
  • 2 linguri zahar
  • 150 gr zahar pudra
  • 400 gr iaurt de piersici cu bucati mari de piersici
  • GLAZURA:
  • 200 gr ciocolata
  • 150 ml frisca lichida
  • frisca pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu piersici:

Punem la scurs piersicile din compot intr-o sita. Le taiem marunt si lasam doua jumatati pentru ornat

Cernem faina, cacaoa, praful de budinca si praful de copt.

Mixam bine albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi incorporam treptat zaharul si zaharul vanilat si batem bine dupa fiecare lingura adaugata. Adaugam treptat si galbenusurile. Adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si amestecam incet .

Tapetam o tava mare cu hartie de copt in care turnam aluatul si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit 20 minute (testam cu scobitoarea blatul).

Scoatem si lasam sa se raceasca,dam hartie de copt jos si punem pe un platou mai mare si taiem blatul in doua.

Gelatina o punem la inmuiat cu putina apa si lasam 10 minute, apoi adaugam 2 linguri de zahar si 100 ml apa si punem pe foc pana la punctul in care incepe sa fiarba. Oprim si lasam sa se racoreasca putin, amestecand din cand in cand.

Mixam crema mascarpone cu zaharul pudra (cateva clipe, nu prea mult), apoi adaugam iaurtul ,gelatina si omogenizam bine compozitia.

Mixam frisca lichida cu intaritorul de frisca si punem peste crema mascarpone, mixand putin. Punem piersicile taiate marunt si amestecam usor.

Insiropam blatul de jos cu zeama de compot si ungem cu crema, apoi punem cealalta jumate de blat si presam usor.

Topim ciocolata cu frisca lichida, lasam putin sa se racoreasca si turnam peste blat, niveland usor. Lasam sa se raceasca si decoram cu frisca si bucati de piersici. Lasam cateva ore la rece inainte de a taia.

 

TIPS-URI

1

taiem prajitura cu un cutit trecut prin apa

2

cernem faina ca sa iese blatul aerat si pufos

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura pufoasa cu piersici 230277
retete culinare - Prajitura pufoasa cu piersici 230278
retete culinare - Prajitura pufoasa cu piersici 230279
retete culinare - Prajitura pufoasa cu piersici 230280
retete culinare - Prajitura pufoasa cu piersici 230281
retete culinare - Prajitura pufoasa cu piersici 230282
retete culinare - Prajitura pufoasa cu piersici 230283
retete culinare - Prajitura pufoasa cu piersici 230284
retete culinare - Prajitura pufoasa cu piersici 230285
retete culinare - Prajitura pufoasa cu piersici 230286
retete culinare - Prajitura pufoasa cu piersici 230287
retete culinare - Prajitura pufoasa cu piersici 230288
retete culinare - Prajitura pufoasa cu piersici 230289
retete culinare - Prajitura pufoasa cu piersici 230290
retete culinare - Prajitura pufoasa cu piersici 230291
retete culinare - Prajitura pufoasa cu piersici 230292
retete culinare - Prajitura pufoasa cu piersici 230293
retete culinare - Prajitura pufoasa cu piersici 230294
retete culinare - Prajitura pufoasa cu piersici 230295
retete culinare - Prajitura pufoasa cu piersici 230296
retete culinare - Prajitura pufoasa cu piersici 230297
retete culinare - Prajitura pufoasa cu piersici 230298
retete culinare - Prajitura pufoasa cu piersici 230299
retete culinare - Prajitura pufoasa cu piersici 230432
retete culinare - Prajitura pufoasa cu piersici 230433
retete culinare - Prajitura pufoasa cu piersici 230445

COMENTARII (40)

babi5 1

20.06.2013, 19:31

Larida 1

04.07.2013, 20:05

N-am inteles cand se incorporeaza iaurtul...

ela 1

04.07.2013, 21:38

dupa crema mascarpone sau inainte

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L