Prajitura pufoasa cu visine

de LicutaMarin in Prajituri, 6 Iul 2011 | 20541 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blaturi:
  • 6 oua
  • 180 gr zahar
  • 180 gr faina
  • un praf de sare
  • vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr frisca lichida (grasime 30%)
  • 400 gr visine
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru decor:
  • fulgi de cocos
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu visine:

1. Punem visinele cu 3 linguri de zahar pudra intr-o cratita si le fierbem la foc mare cateva minute. Le punem sa se scurga intr-o strecuratoare.

2. Pentru blat mixam ouale cu zaharul 15-20 minute, pana ce isi tripleaza volumul, apoi adaugam incet faina amestecata cu sarea si amestecam cu lingura de sus in jos pana se incorporeza bine. De obicei, ca sa nu se faca gogoloase pun cate o lingura de faina intr-o sita si o cern in aluat amestecand usor. La urma adaugam vanilia.

3. Luam o tava dreptunghiulara (35cmX26cm), o tapetam cu hartie de copt si punem jumatate din aluat. Nivelam aluatul cu lingura si il dam la cuptor la foc mic timp de 15-20 minute. Cand este gata, lasam sa se raceasca si mutam blatul copt in alta tava. Procedam la fel si cu al doilea blat.

4. Frisca o batem bat. Daca este nevoie o indulcim cu o lingura de zahar pudra si un plic de zahar vanilat.

5. Punem frisca pe primul blat, adaugam visinile racite si scurse de sirop si adaugam celalat blat deasupra. Ornam cu fulgi de cocos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu lamaie a la Gaby_D