Prajitura pufoasa cu visine

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 11 Iun 2015 | 587 vizualizari

 

Cum este anotimpul fructelor sa profitam de ele si de aceea va servesc un desert racoros si pufos !

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 7 linguri cu varf de faina
  • 8 linguri cu varf de zahar
  • un praf de sare
  • jumate de sticluta de esenta vanilie
  • 400 g visine
  • 5 linguri ulei
  • un praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu visine:

Spalam visinile, le scoatem samburii si le lasam la scurs intr-o sita.

Am batut spuma albusul cu praful de sare.

Dupa care adaugam peste spuma de albus batuta bine zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o bezea.

In alt recipient batem galbenusurile cu  cele 3 linguri de ulei ca la maioneza dupa care le adaugam in bezea.

Faina o amestecam cu praful de copt dupa care o introducem in bezea putin cate putin  si amestecam de sus in jos. Eu am folosit peste tot mixerul. 

Tava de cuptor se tapeaza cu hartie de copt se toarna compozitia si visinile se presoara cu putina  faina. 

Se da la cuptor pt 30 min ,pana cand devine aurie si se face proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit si apoi se taie. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura pufoasa cu visine 385409
retete culinare - Prajitura pufoasa cu visine 385410
retete culinare - Prajitura pufoasa cu visine 385411
retete culinare - Prajitura pufoasa cu visine 385412

COMENTARII (12)

dantes 1

12.06.2015, 12:06

Frumoase flori!

Moni_alex 1

12.06.2015, 19:44

buna!

Andreea Caroline 1

12.06.2015, 21:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55