Prajitura pufoasa cu visine

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 24 Iun 2015 | 3548 vizualizari

 

Este o prajitura foarte aromata,pufoasa,umeda,moale.Visinele sunt deliciul acestei prajituri,acompaniate de ciocolata.Se face foarte usor si repede.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 400 ml smantana,
  • 400 gr zahar,
  • 400 gr faina,
  • 2ling cacao,
  • 1 praf de copt,
  • 1 praf sare,
  • esenta de vanilie,
  • esenta de rom,
  • coaja de lamaie,
  • 200 gr visine.
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata menaj,
  • 1 lingura ulei,
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu visine:

Ouale se mixeaza cu praful de sare si zaharul.Se mixeaza bine pana devine o crema spumoasa.Smantana,daca e prea groasa,se subtiaza cu putin lapte.Trebuie sa fie fluida.Se adauga peste oua si se mixeaza in continuare.La urma,se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se incorporeaza incet,amestecand cu o lingura.

             Compozitia se imparte in doua.In prima jumatate se adauga cacao si esenta de rom.In cea de-a doua,esenta de vanilie si coaja de lamaie.

             Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia maro si peste ea cea galbena.Deasupra se presara visinele curatate de samburi si scurse bine de zeama.Se da totul la cuptorul dinainte incins.Pentru a vedea daca e gata,se face testul scobitorii.Cand e gata se scoate din cuptor.

              Ciocolata se topeste pe foc impreuna cu laptele si uleiul.Calda,se toarna peste prajitura si se intinde frumos pe toata suprafata.

              Se lasa in tava sa se raceasca si sa se intareasca glazura,apoi se portioneaza.

 

COMENTARII (7)

Andreea Caroline 1

27.06.2015, 10:16

MotanLaOale 1

27.06.2015, 18:02

mirela0911 1

28.06.2015, 09:21

Ce pufosenie delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04