Prajitura pufoasa de cocos

de xana in Prajituri, 12 Oct 2013 | 17122 vizualizari

 

Trebuie sa mentionez ca este cel mai pufos dulce pe care l-am facut vreodata, atat de pufos ca trebuia sa pun cuvantul si in titlu :)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 ml lapte de cocos
  • 160 gr zahar
  • 120 gr faina
  • 120 gr amidon
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura rasa praf de copt
  • 1 lamaie
  • 1 praf de sare
  • Pentru ornat:
  • cca 100 gr fulgi de cocos
  • 4-5 linguri zahar pudra
  • 3 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa de cocos:

Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul si uleiul pana devin albicioase si pufoase.

Faina amestecata cu amidonul si praful de copt se trec prin sita, apoi din ele luam cate 2-3 linguri si punem peste galbenusuri, amestecam, urmand 1/3 din laptele de cocos, apoi zeama si coaja de la lamaie, iarasi faina, apoi lapte de cocos si tot asa, terminand cu faina, amestecand dupa fiecare aditionare pana se omogenizeaza.

Albusurile le batem spuma tare cu praful de sare si le incorporam usor in amestecul de mai sus.

Punem compozitia intr-o tava cu hartie de copt si dam la cuptorul pre-incalzit la 180ºC pentru cca 40 de minute, sau pana verificam cu scobitoarea ca e gata.

Amestecam fulgii de cocos cu zaharul pudra si laptele si le intindem pe toata suprafata prajiturii cand aceasta s-a mai racorit.

 

 

TIPS-URI

1

Am folosit o forma de 20x30cm

RETETA IN IMAGINI

Prajitura pufoasa de cocos-0
Prajitura pufoasa de cocos-1
Prajitura pufoasa de cocos-2
Prajitura pufoasa de cocos-3
Prajitura pufoasa de cocos-4
Prajitura pufoasa de cocos-5
Prajitura pufoasa de cocos-6
Prajitura pufoasa de cocos-7

COMENTARII (38)

mena29 1

14.10.2013, 09:00

Am facut pufosenia asta sambata si a iesit minunata!Aveam in frigider o cutie cu lapte de cocos si se cerea plecata Mersi pentru reteta!

xana 1

14.10.2013, 13:15

Meri, multumesc! Imi pare bine ca ti-a placut, Mena!

monik80 1

16.03.2015, 09:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04