Prajitura pufoasa si aromata de post

de Valclaudia in Mancaruri de post, 1 Dec 2015 | 7273 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar suc proaspat de mandarine
  • 1/2 pahar ulei
  • 2 pahare apa minerala
  • 1 si 1/2 pahar zahar tos
  • 5 pahare faina alba proaspat cernuta
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • drojdie proaspata (cat o nuca)
  • 1 varf de cutit turmeric
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 3 linguri karob
  • 2 linguri seminte de canepa
  • 2 linguri alune de padure taiate grosier
  • zahar pudra
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa si aromata de post:

Punem intr-un castron incapator sucul de mandarine, apa minerala si uleiul.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Peste ingredientele umede adaugam intai bicarbonatul si drojdia, apoi praful de sare, turmericul, zaharul tos si incorporam apoi faina pana obtinem un amestec omogen.

Impartim amestecul in doua parti, una ramane galbena,aici vom adauga coaja rasa de lamaie, in cealalta parte adaugam karobul sa inchidem amestecul la culoare.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina.

Turnam mai intai amestecul inchis la culoare, presaram semintele de canepa.

Turnam si partea deschisa la culoare, peste care presaram alunele de padure tocate.

Dam tava la cuptor pentru 40 minute (175 grade), facem testul cu scobitoarea, scoatem tava din cuptor, lasam la racit, portionam, pudram cu zahar si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa si aromata de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de cartofi la cuptor