Prajitura Punch

de Sidy in Prajituri, 9 Mai 2013 | 9244 vizualizari

 

Aceasta prajitura este foarte populara in Slovacia. Face parte dintre dulciurile pregatite de gospodine cu ocazia Sarbatorilor .Eu am vazut-o pe blogul lui Nico G -In bucataria vesela. Cu ajutorul lui Nico am reusit sa fac aceasta prajitura de Paste.Foarte aspectuoasa si gustoasa, pe gustul nostru, mai ales ca nu are crema. Multumesc mult de tot Nico.

 

INGREDIENTE

  • blaturi:
  • 9 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • apa
  • praf de copt
  • colorant rosu
  • sirop:
  • 200 ml sirop capsuni
  • 200 ml ceai cu esenta de rom
  • 200 ml sirop de soc
  • 6 linguri rom
  • 1 sticluta esenta punch
  • 2 borcane a 370 g gem de afine facut in casa
  • colorant alimentar rosu
  • glazura:
  • 300 g zahar pudra
  • 1 lingura esenta punch
  • 1 lingura rom
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • apa colorant rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Punch:

Din compozitia de blaturi, facem 3 blaturi de pandispan( 3 oua,3 linguri zahar,3 linguri faina amestecata cu 1/3 praf de copt si 1 lingura apa).

Galbenusuri frecate bine cu apa si cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.

Albusurile cu un praf de sare le batem bine, bine.

La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel.

Intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt, turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura.

Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 grade C pina se coace blatul cam 20-25 de minute. Incercam daca e copt cu proba scobitorii.Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma.

In doua dintre blaturi punem colorant rosu si pe al treilea il lasam galben.

Tava cu dimensiunile de 25 X 38 cm .Cat timp coacem un blat, il facem pe celalalt.

Facem trei siropuri astfel:

primul: 100 ml sirop de capsuni se amesteca cu ceaiul cu rom si mai adaugam 2 linguri rom, 1 lingurita esenta punch si colorant rosu.

al doilea: la fel ca primul


al treilea: siropul de soc cu 2 linguri rom , o lingurita esenta punch se amesteca. Fara colorant.

Dupa ce toate sunt gata , trecem la asamblarea prajiturii.

Pe un platou asezam primul blat rosu si il insiropam cu primul sirop.

Ungem acest blat cu grija cu gem de afine moale9 eu am lasat afinele intregi si s-a imbibat prea tare in blat, deci facem o pasta moale din gem si o intindem subtire)

Asezam deasupra blatul galben, il insiropam cu siropul al treilea, apoi ungem blatul cu gem, in strat subtire.

Asezam al treilea blar ( rosu) deasupra si il insiropam cu siropul al doilea.

Punem deasupra hartie de copt, asezam o greutate deasupra si lasam la rece cateva ore.

Apoi preparam glazura :  zaharul pudra il amestecam cu romul , aroma de punch si zeama de lamaie. Amestecam bine sa se omogenizeze.Adaugam apa putin cate putin pina obtinem o glazura nici prea moale nici prea groasa. Turnam glazura peste prajitura si o nivelam.Adaugam glazura in doua ture.

Dam la rece prajitura pina a doua zi.


TIPS-URI

1

Daca nu va plac prajiturile prea dulci, puteti reduce cantitatea de sirop, puneti mai putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Punch" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

babi5 1

26.04.2014, 08:00

Buna tare Sa fii sanatoasa fata frumoasa

Sidy 1

26.04.2014, 08:05

Va multumesc din suflet ,tuturor celor ce ati fost ieri aproape de mine, prin telefoane , mesaje , urari personale flori sau simpla voastra prezenta ! Mi-ai facut ziua vesela si insorita... !
andreea91- in comert gasesti si sirop de soc si plante pentru ceai....

Xandrinne 1

27.04.2014, 19:52

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta