Prajitura "Racoare intre biscuiti"

de anuta in Torturi, 3 Feb 2016 | 1687 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de faina,
  • esenta
  • crema:
  • 500 ml smantana,
  • 2pliculete de gelatina
  • 300 g branza proaspata de vaci,
  • 2 linguri dulceata de zmeura,
  • 100 g zahar pudra,
  • o mana de zmeura proaspata,
  • cateva capsuni proaspete si parfumate
  • sirop:
  • 200 ml apa,
  • 10 linguri de zahar,
  • cateva linguri de coniac de buna calitate sau lichior din fructe de padure decor, 200 g biscuiti rotunzi fragezi, glazurati in ciocolata,
  • cateva capsuni, zmeura,
  • 150 g ciocolata neagra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Racoare intre biscuiti":

1.Se prepara blatul (pentru o forma etasabila de tort cu diametrul de 26 cm) mixand albusurile cu un praf de sarea apoi cu zaharul pana se intaresc.Se incorporeaza galbenusurile zdrobite, esenta si faina turnata in ploaie. Se toarna aluatul in forma de tort si se coace cca. 30 min. la foc potrivit.Se lasa sa se raxeasca apoi se taie pe orizontal, in 2 discuri.

2.Se prepara siropul dand in cateva clocote apa cu zaharul apoi la sfarsit,dupa ce stingem focul, se adauga coniuacul sai lichiorul. Se lasa sa se raceasca bine.

3 Se prepara crema mixand bine branzica cu smantana si zaharul pudra apoi se incorporeaza si geletina hidratata in apa rece si topita la bain marin.

4.Se monteaza prajitura in forma in care am copt blatul astfel; se aseaza primul disc din blat insiropat bine apoi se fixeaza biscuitii pe marginea formei, se toarna crema de branzica,se presara bucati taiate de capsuni si zmeura proaspata, se toarna si dulceata in fir subtire pe taoata suprafata cremei apoi se vine cu al 2lea disc si el bine insiropat.

Se preseaza usor cu degetele si se da la rece 2 ore. Se decoreaza deasupra cu ciocolata topita, cu capsuni trase in ciocolata si zmeura. Se mai da la rece inca 30 de minute dupa care se desface forma si se transfera prajitura pe platou. Se serveste portionata in felii subtiri. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura "Racoare intre biscuiti"-0
Prajitura "Racoare intre biscuiti"-1
Prajitura "Racoare intre biscuiti"-2
Prajitura "Racoare intre biscuiti"-3
Prajitura "Racoare intre biscuiti"-4
Prajitura "Racoare intre biscuiti"-5

COMENTARII (16)

Ina

Ina 1

07.02.2016, 13:50

Cum arata

Aletta

Aletta 1

08.02.2016, 10:49

superrr

MotanLaOale

MotanLaOale 1

09.02.2016, 08:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!