Prajitura racoritoare cu mere

de Moni_alex in Dulciuri, 2 Mai 2015 | 773 vizualizari

 

Prajitura rapida pentru picnic

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mere
  • 200 g unt sau margarina(daca vreti de post)
  • o cana de faina
  • o cana de zahar
  • o cana de gris
  • un plic de praf de copt
  • doua cani de samburi de nuca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura racoritoare cu mere:

Se rad merele pe razataorea mare sau la robot, se amesteca cu zaharul vanilat si scortisoara dupa gust.

Se amesteca foarte bine faina, zaharul, grisul si praful de copt.

Se impart merele in doua, amestecul cu faina in doua si untul sau margarina in trei parti.

Am folosit o tava cu dimensiunile de 21/31 cm.

Am pus hartie de copt si am uns bine cu 1/3 din cantitatea de unt(margarina).

Se adauga jumatate din amestecul de faina, zahar, gris, apoi jumatate din cantitatea de mere cu sucul lasat din mere, apoi jumatatea de faina, 1/3 din unt taiat cubulete, cealalta jumatate de mere si ultuma parte de unt taiata cubulete.

Deasupra se presara nucile taiate cu cutitul nu foarte marunt.

Se coace in cuptorul preincalzit in prealabil la 180 C aprox 50-55 minute.

Se lasa sa se raceasca bine si apoi se taie.

Pofta buna!

 

 

 

 

TIPS-URI

1

A fost delicioasa astazi la picnic

RETETA IN IMAGINI

Prajitura racoritoare cu mere-0
Prajitura racoritoare cu mere-1
Prajitura racoritoare cu mere-2

COMENTARII (2)

dantes 1

04.05.2015, 08:24

Delicioasa!

MotanLaOale 1

04.05.2015, 22:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04