Prajitura racoritoare cu ricotta si litchi

de Valclaudia in Prajituri, 4 Sep 2015 | 2619 vizualizari

 

Nu e prea aspectuasa dar va asigur ca e un desert racoritor pentru acest inceput de toamna calda....

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 5 oua
  • 5 linguri indulcitor lichid
  • 5 linguri apa minerala
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de sare de Himalaya
  • 7 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 2 linguri seminte de canepa
  • 2 linguri zahar brun

Crema:

  • 500 g ricotta
  • 1 consterva compot de litchi
  • 2 iaurturi mici cu fructe de padure
  • 1 plic gelatina alimentara
  • 50 ml apa rece
  • 2-3 linguri indulcitor lichid

Decor:

  • inimioare roz din zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura racoritoare cu ricotta si litchi:

Separam ouale, preincalzim cuptorul la 185 grade.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare.

Galbenusurile le mixam cu praful de copt si indulcitorul lichid pana isi dubleaza volumul.

Adaugam rand pe rand cele cinci linguri de apa minerala, apoi incorporam alternativ albusurile batute si faina cernuta. La aceasta operatie ne ajutam de o spatula din silicon sau de o lingura din lemn.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina.

Turnam amestecul in tava, nivelam si presaram semintele de canepa si zaharul brun, apoi dam tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce-am copt blatul il lasam la racit in tava, apoi il insiropam cu siropul de la compotul de litchi.

Fructele de litchi se mixeaza la robot pana obtinem un piure.

Gelatina se pune la hidratat in 50ml apa rece pentru 10 minute, apoi se topeste pe baie de aburi.

Mixam ricotta cu iaurtul de fructe si piureul de litchi. Adaugam indulcitorul si gelatina lichida (la temperatura camerei).

Acest amestec se toarna peste blatul insiropat din tava, se niveleaza si se da la rece pana a doua zi.

La servire portionam si decoram cu inimioare de zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura racoritoare cu ricotta si litchi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert crostata cu ricotta si marmelada de capsuni