Prajitura racoroasa pentru vara

de Sidy in Prajituri, 28 Aug 2011 | 7024 vizualizari

 

Pe caldurile acestea insuportabile, merge foarte bine o prajitura scoasa de la frigider....
Nu va speriati...am facut-o dimineata pe racoare, la ora 06.00.

 

INGREDIENTE

Pentru foile cu miere:

  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 4 linguri lapte
  • 3 linguri miere
  • 50 g margarina
  • 450 g faina
  • 1 plic praf de copt

Pentru foile cu nuca de cocos:

  • 8-10 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 3 linguri faina

Pentru umplutura:

  • 2 borcane a 420 ml gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura racoroasa pentru vara:

Preparam foile cu miere mixand bine zaharul cu oul, laptele mierea si margarina.Le punem apoi pe foc mic pina se topeste zaharul si margarina si se omogenizeaza bine.
Luam de pe foc si adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt.
Framantam bine si impartim aluatul in 3 parti egale din care vom intinde 3 foi subtiri.
Coacem foile in tava pe hartie de copt cam 7-8 minute, in cuptorul dinainte incalzit la 140 de grade.
Dupa ce s-au copt le lasam sa se raceasca.
Pregatim foile cu nuca de cocos, mixand albusurile cu putina sare pina se intaresc bine de tot.
Adaugam zaharul si mixam din nou pina se intareste spuma.
Adaugam nuca de cocos si faina si amestecam cu o lingura incet, de sus in jos pina se omogenizeaza compozitia din care vom face doua foi.Le vom coace pe hartie de copt unsa cu unt , in cuptorul preincalzit la 160 de grade cam 10-15 minute pina incep foile sa prinda o usoara culoare aramie.
Dupa ce s-au copt ambele foi, le lasam la racit.
Cand toate cele 5 foi sunt reci incepem sa montam prajitura punand o foaie cu miere jos, pe care o ungem cu gem, deasupra ei asezam o foaie cu nuca de cocos, ungem iar cu gem si continuam cu foaie cu miere, foaie cu cocos si deasupra foaia cu miere.Fiecare foaie va fi unsa cu gem de caise , iar pe cea de deasupra o lasam neunsa 2 ore cat tinem prajitura la frigider cu o greutate deasupra.
Dupa cel putin doua ore - ideal ar fi de seara pina dimineata -ungem foaia deasupra cu gem si o presaram cu nuca de cocos.
Feliem prajitura, o asezam pe platou si o tinem la rece pina in momentul servirii.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Veti fi incantati de gustul acrisor dar racoros al prajiturii.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura racoroasa pentru vara 122817
retete culinare - Prajitura racoroasa pentru vara 122818
retete culinare - Prajitura racoroasa pentru vara 122819
retete culinare - Prajitura racoroasa pentru vara 122820
retete culinare - Prajitura racoroasa pentru vara 122821
retete culinare - Prajitura racoroasa pentru vara 122822
retete culinare - Prajitura racoroasa pentru vara 122823
retete culinare - Prajitura racoroasa pentru vara 122824
retete culinare - Prajitura racoroasa pentru vara 122825
retete culinare - Prajitura racoroasa pentru vara 122826
retete culinare - Prajitura racoroasa pentru vara 122827
retete culinare - Prajitura racoroasa pentru vara 122828
retete culinare - Prajitura racoroasa pentru vara 122829

COMENTARII (19)

Lau 1

28.08.2011, 22:22

delicioasa

Bunica 1

28.08.2011, 22:56

Wow, cat e de bunaaa!

Sidy 1

29.08.2011, 06:58

Cand am creat-o voiam ceva bun si rece si asta a iesit : e prea buna! Are un singur bai....dispare urgent din farfurie...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D