Prajitura Raffaello

de corina241 in Prajituri, 15 Oct 2012 | 19129 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri fulgi nuca de cocos
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 ciocolata alba
  • 1 plic gelatina alba
  • Sirop:
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura de zahar
  • 200 g nuca de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Raffaello:

Blatul: Albusurile se bat spuma tare,adaugam zaharul si mixam pana obtinem bezeaua lucioasa. Galbenusurile se freaca cu uleiul si incorporam in bezeaua lucioasa. La sfarsit faina,nuca de cocos si praful de copt.

Siropul:Laptele il amestecam cu zaharul si  nuca de cocos,dam un clocot si lasam la racit ,timp in care nuca de cocos se inmoaie. Cu acesta insiropam blabul taiat in 2 si racit.

Crema: Ciocolata se topeste in frisca lichida incalzita pe aragaz. Lasam sa fiarba amestecand continuu. Pentru a se ingrosa usor crema folosim plicul de gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj (punem plicul de gelatina granule la inmuiat in 100-150 ml apa,dupa ce s-a umflat topim in cuptorul cu microunde timp de 30 secunde). Incorporam gelatina usor in crema alba.

Asamblare:Taiem blatul in 2,insiropam,punem jumatate din crema,presaram nuca de cocos,apoi partea  a 2 a de blat,insiropam iarasi si punem restul de crema si decoram cu fulgi de cocos.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Raffaello 182395
retete culinare - Prajitura Raffaello 182398
retete culinare - Prajitura Raffaello 182399
retete culinare - Prajitura Raffaello 182400

COMENTARII (33)

oarangerozz 1

16.03.2013, 19:40

a facut cineva prajitura dupa reteta asta?
sigur sunt 200g de nuca de cocos la sirop?

Bya Ralu 1

28.07.2013, 19:35

imi place retetea

FlaviaD 1

28.07.2013, 22:23

Wow! Trebuie sa fie tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S