Prajitura Raffaello

de Meea in Dulciuri, 10 Apr 2016 | 1640 vizualizari

 

Sunt ataat de entuziasmata sa va prezint una din cele mai bune prajituri cu cocooosss

          Uuuh si pozele geniale facute prajiturii la final,sunt doar datorita minunatei Noemi Bobaila, care pune un strop de pasiune si unul de creativitate in fiecare poza facuta ! Nici nu mai trebuie ataata prezentare nici prajiturii si nici pozelor,e clar ca sunt de necomparat! Sper ca ati avut un sfarsit de weekend linistit :)

-KSSS

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente crema:
  • 400g ciocolata alba
  • 400ml frisca lichida
  • esenta de vanilie (sau migdale)
  • Ingrediente blat 1:
  • 3 oua
  • 200g zahar
  • 100ml lapte
  • 70ml ulei
  • 200g faina
  • jumatate de plic praf de copt
  • Ingrediente blat 2:
  • 4 albusuri
  • 100g cocos
  • 50g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie (sau migdale)
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Raffaello:

 Intai pregatim crema,deoarece trebuie sa o lasam la congelator 2 ore. Asadar,punem pe foc mic ciocolata alba si frisca lichida,amestecand continuu pana cand ciocolata se topeste (ATENTIE SA NU FIARBA!). Adaugam esenta de vanilie si lasam ciocolata la racit putin. Dupa ce s-a racit punem ciocolata topita la congelator pentru 2 ore,timp in care pregatim blaturile.     Dupa ce ciocolata a stat la congelator 2 ore,o mixam la viteza maxima pana ne sar capacele! (bine,nu-i asa mult,doar vreo 10-12 minute,continuu).

Blatul 1: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile  cu 100g zahar pana cand zaharul aproape s-a topit. Adaugam apoi laptele si uleiul si omogenizam bine. Separat, mixam albusurile spuma tare,dupa care adaugam restul de zahar (100g) si mixam pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa.  Peste spuma de albusuri adaugam si amestecul de galbenusuri,faina si praful de copt. In tava pentru copt punem hartia de copt si blatul si lasam la cuptor aprox. 20-25 minute.

Blatul 2: Mixam albusurile spuma tare dupa care adaugam si zaharul si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam apoi cocosul,e destul 100g,eu am cam exagerat cu cocosul:)). Adaugam apoi si faina si praful de copt.   In tava pentru copt punem  hartie de copt si intindem aluatul.Dupa cum vedeti,aluatul se intinde cam greu,dar pana la urma ii dam noi de capat! Lasam blatul la cuptor aprox. 20-25 minute.

Asamblare: Punem in tava primul blat (blat 1) ,il insiropati daca vreti(eu nu l-am insiropat),apoi punem mai mult de jumatate din crema. Punem peste si al doilea blat (blat 2) ,apoi punem restul de crema si presaram muuuult cocos.  Lasam prajitura la frigider peste noapte si a doua zi, (la mine s-a mancat deja din ea si nu a stat nici macar 2 ore la figider:)) ),o savuram din plin!

 

 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2016/04/prajitura-raffaello.html

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Raffaello-0
Prajitura Raffaello-1
Prajitura Raffaello-2
Prajitura Raffaello-3
Prajitura Raffaello-4
Prajitura Raffaello-5
Prajitura Raffaello-6
Prajitura Raffaello-7
Prajitura Raffaello-8
Prajitura Raffaello-9

COMENTARII (28)

Rux

Rux 1

13.04.2016, 20:40

Delicioasa!

CulinaryRainbow

CulinaryRainbow 1

14.04.2016, 09:36

Meea

Meea 1

14.04.2016, 17:54

❤❤

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12