Prajitura Raluca

de Anamaria7 in Prajituri, 26 Apr 2011 | 14478 vizualizari

 

Io nu'sh cine-i Raluca, da' stiu ca prajitura ei ii buna rau! :))

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 4 oua
  • 4 lg apa
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • + 2 foi de napolitana
  • Crema de caramel:
  • 5 galbenusuri
  • 500 gr zahar
  • 250 gr margarina RAMA
  • 250 gr nuca macinata
  • Crema de cappuccino:
  • 4 galbenusuri
  • 8 lg zahar
  • 2 lg cacao
  • 2 plicuri cappuccino clasic
  • 250 gr margarina RAMA
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Raluca:

Foile:

Separat, din jumatate din cantitatea de ingrediente, se pregatesc doua foi care se coc in tava tapetata cu hartie de copt la 180C (eu am folosit o tava de 25 cm x 35 cm). Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, iar cand compozitia devine lucioasa si se tine de tel se pun si galbenusurile. Faina se adauga in ploaie.

Crema de caramel:

Galbenusurile se freaca bine cu 200 gr zahar pana isi maresc volumul si se deschid la culoare, apoi se pun pe aburi pana se ingroasa. Separat, celelalte 300 gr zahar se caramelizeaza la foc mic, apoi se adauga margarina care se va topi. Luam caramelul de pe foc si adaugam nuca (nu va speriati ca margarina si zaharul caramelizat nu se omogenizeaza). Aceasta crema se aseaza intre 2 foi Lica (foi de napolitana) taiate la marimea tavii.

Crema de cappuccino:

La fel ca la cea de caramel, galbenusurile cu zaharul se pun pe baie de aburi, iar cand incepe sa se ingroase se adauga cacaoa si plicurile de cappuccino. Cand s-a ingrosat destul o luam de pe foc si o lasam la racit. Margarina (la temperatura camerei) se mixeaza pana devine cremoasa, apoi adaugam din crema racita lingura cu lingura pana ce compozitia devine omogena.

Asamblare:

foaie + 2/3 crema de cappuccino + napolitane cu crema de caramel + 1/3 crema de cappuccino + foaie

 

 

TIPS-URI

1

Se poate orna cu glazura de ciocolata; eu nu am vrut sa mai adaug nimic pentru ca gustul era perfect!

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Raluca-0
Prajitura Raluca-1
Prajitura Raluca-2
Prajitura Raluca-3

COMENTARII (17)

-Miti-

-Miti- 1

27.04.2011, 22:59

asta cum de mi-a scapat

adry88

adry88 1

31.05.2011, 15:50

ce bunatate

ralu_ca

ralu_ca 1

25.08.2013, 19:51

sigur am s-o incerc si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01