Prajitura rapida cu crema de lapte si capsuni

de anca_rm in Dulciuri, 12 Iul 2016 | 3182 vizualizari

 

O prajitura cu blat din piscoturi insiropate cu capsuni si umplute cu crema de lapte aromata cu vanilie. Este o prajiturica racoroasa si la care nu trebuie sa folositi cuptorul.

 

INGREDIENTE

  • 750 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • 1 pastaie vanilie
  • 300ml frisca
  • 400 gr piscoturi
  • 500 gr capsuni+2 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rapida cu crema de lapte si capsuni:

200 gr capsuni spalati si curatati de codite ii punem intr-un vas pe foc impreuna cu 2 linguri de zahar si 50 ml apa si lasam pana da in clocot.

Lasam la racit iar apoi cu blenderul facem o pasta.

Putem adauga ceva coniac sau o alta bautura alcoolica daca va place.

Crema :

Intr-o ala punem amidonul alimentar, zaharul si semintele dintr-o pastaie de vanilie. Amidonul se poate inlocui cu faina dar sa stii ca amidonul face crema mai fina .

Adaugam laptele treptat amestecand cu un tel para pentru a nu se fac gogoloase si punem pe foc mic. Amestecam continuu pana obtinem o budinca.

Lasam la racit acoperita cu o folie alimentara pentru a nu face crusta .

Cand este rece foarte bine adaugam frisca batuta si amestecam . Vom obtine o crema pufoasa si aromata.

Restul capsunilor ii spalam si taiem in felii subtiri.

Incepem sa asamblam prajitura : intr-un vas punem o folie alimentara si incepem sa asezam primul strat  de piscoturi (jumate din ele) , fiecare piscot trecut prin capsunii blenduiti , acestia vor insiropa piscoturile.

 

Punem peste piscoturi jumate din capsuni taiati felii si apoi 3/4 din crema si restul capsunilor feliati . Nivelam  si asezam restul piscopturilor trecute prin capsunii facuti sos cu ajutorul blenderului.  Acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider pentru 2 ore. Scoatem din frigider  si luam folia alimentara care este deasupra. Apoi rasturnam si luam si cealalata folie. Punem deasupra crema ramasa , ornam si servim .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rapida cu crema de lapte si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mirela0911 1

12.07.2016, 20:02

Vreau o felie!

Rocsi 1

13.07.2016, 21:33

Mmm, deja imi ling degetelele!

VanessaAli 1

16.07.2016, 13:39

Foarte buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Banane caramelizate