Prajitura rasturnata cu mere

de Criss in Prajituri, 19 Apr 2013 | 7808 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere (golden am folosit eu)
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri faina
  • coaja rasa de lamaie
  • 50 g unt
  • scortisoara
  • + 8 linguri zahar pt. caramel
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu mere:

  Intr-un vas se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar si se tapeteaza vasul cu acest caramel. Merele se curata, se taie in sferturi si se aseaza peste caramel. Se presara peste mere 1 lingura zahar, scortisoara si se pun bucatele de unt. Se pune tava la cuptor 10 minute sa se inmoaie putin merele, timp in care se prepara blatul. Se bat cele 5 albusuri spuma, se adauga zaharul, se bate in continuare pana se topeste zaharul, se adauga si galbenusurile si coaja de lamaie, apoi amestecand cu lingura se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia obtinuta peste mere si se coace prajitura 35 minute . Cel mai bine e sa se faca testul cu scobitoarea.  Se rastoarna prajitura si se lasa sa se raceasca apoi se serveste ca atare sau decorata cu frisca.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura rasturnata cu mere-0
Prajitura rasturnata cu mere-1
Prajitura rasturnata cu mere-2
Prajitura rasturnata cu mere-3
Prajitura rasturnata cu mere-4
Prajitura rasturnata cu mere-5
Prajitura rasturnata cu mere-6

COMENTARII (23)

MonaMimi

MonaMimi 1

21.04.2013, 17:45

mihaelar63

mihaelar63 1

05.11.2013, 13:24

Este delicioasa si preferata mea

babi5

babi5 1

20.12.2014, 11:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!