Prajitura rasturnata cu mere , merisoare si migdale

de mihaelar63 in Prajituri, 5 Oct 2014 | 4269 vizualizari

 

Intr-un cuvant prajitura 3M -, cu mere, merisoare , migdale .II multumesc Simonei de la care m-am inspirat :http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-rasturnata-cu-prune-si-migdale-49165.html. Am redus putin cantitatea de zahar [ mergea si mai mult]. Am adaugat merisoare ca acum este sezonul si am pus fulgii de migdale doar dupa ce am scos prajitura din tava .Am parcurs si reteta lui Merisor de la care mi-am insusit pontul cu rasturnatul prajiturii :http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-rasturnata-cu-prune-zahar-ars-si-nuci-49067.html.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 350 gr faina alba
  • 1 praf de copt
  • 1 vf cutit turmeric[ curcuma ]pudra
  • 2 zahar vaniliat
  • coja rasa de la o lamaie
  • Pt caramel :
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt
  • Pt umplutura:
  • 1 kg mere,
  • 300 gr merisoare ,
  • 2 linguri scortisoara pudra
  • 150 gr fulgi migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu mere , merisoare si migdale:

Merele se spala si  se curata de coaja si de casulia cu seminte . Se taie jumatati.Merisoarele se spala si se scurg intr-o sita .

Topiti zaharul si untul pana incep sa se caramelizeze usor . Eu  am facut aceasta operatiune direct in tava teflonata , de 36/24 cm .

Distribuiti merele si merisoarele in tava . Pudrati din belsug cu praf de scortisoara .Eu am dat la cuptor pana am preparat aluatul .

Se sparg ouale , fiecare separat, succesiv,pentru a le verifica prospetimea .

Cu ajutorul mixerului bateti ouale spuma .Adaugati si zaharul in ploaie , mixand in continuare .Uleiul se toarna ca si la maioneza .Se amesteca si cu lapte .

Amestecati ingredientele uscate : faina , turmericul , praful de copt , zaharul vaniliat si coaja de lamaie .

Adugati ingredientele uscate  in vasul cu ingredientele umede , mixand pe viteza minima .

Turnati aluatul peste fructele din tava si coaceti la foc potrivit de 180-200 grade dimp de 30-40 minute. Este gata cand prajitura trece testul cu scobitoarea .

Se scoate de la cuptor si se rastoarna cat este calda pe o tava . Mi-au ramas si mie doua mere suspendate de tava , dar nu m-am pierdut cu firea , dupa cum am invatat de la Merisor ,le-am desprins usor cu varful unui cutit si le-am ,,lipit de restul prajiturii .

La sfarsit am dat ''fata ''prajiturii presarand fulgi de midale pe care i-am tasat usor cu mana sa faca aderenta cu caramelul de deasupra .

TIPS-URI

1

Cu siguranta voi mai prepara aceasta reteta si cu alte fructe fiind facila si deosebit de delicioasa .

2

Bineinteles ca dupa racire merge si frisca , din aceia adevarata .Eu nu am dorit sa fie asa incarcata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu mere , merisoare si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere