Prajitura rasturnata cu mere si caramel

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 9 Ian 2011 | 9253 vizualizari

 

reteta de la miha,putin modificate cantitatile

 

INGREDIENTE

  • * Pentru blat:
  • * 4 oua
  • * 150 g zahar
  • * 265 g iaurt
  • * 4 linguri ulei
  • * 1 plic praf de copt
  • * 265 g faina
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru caramel:
  • * 100 g zahar
  • * 50 g unt
  • * 50 ml frisca lichida
  • * Umplutura:
  • * 8 mere
  • * 1 lingura scortisoara
  • *Decor:
  • * 100 g zahar
  • * 50 g unt
  • * 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu mere si caramel:

Caramel:

Adaugam merele curatate si taiete in felii groase si se presara scortisoara,apoi se amesteca cu,caramelul,pana sunt invelite in caramel.

Blat:

Ouale le mixam energic cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana ce acesta se raceste. Turnam uleiul, esenta de vanilie, apoi iaurtul si omogenizam. Incorporam usor si faina ametecata cu praful de copt.

Merele caramelizate le punem intr-o tava unsa cu unt. Turnam deasupra compozitia pentru blat, nivelam si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.Rasturnam prajitura pe un platou si o lasam sa se racoreasca.

Decor:

Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat o culoare aurie, dam deoparte de pe foc si adaugam untul, apoi frisca lichida. Amestecam energic, pana se incorporeaza.lasam la racit si apoi turnam peste prajitura.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura rasturnata cu mere si caramel-0
Prajitura rasturnata cu mere si caramel-1
Prajitura rasturnata cu mere si caramel-2
Prajitura rasturnata cu mere si caramel-3
Prajitura rasturnata cu mere si caramel-4
Prajitura rasturnata cu mere si caramel-5

COMENTARII (20)

lia maria

lia maria 1

10.01.2011, 10:07

Gurmanzii

Gurmanzii 1

13.01.2011, 23:15

alinutzika

alinutzika 1

18.08.2011, 22:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!