Prajitura rasturnata cu pere si piersici

de babi5 in Prajituri, 1 Aug 2013 | 861 vizualizari

 

Dragii mei inspiratia vine de la reteta lui Merisor rasturnata cu prune ,care sunt convinsa ca este un deliciu ,dar eu m-am abatut de la reteta un picut fiindca nu am avut ,ingredientele toate asa ca am folosit ce am avut ,am gasit un par ratacit prin imprejurimi ,dar cu pere de toamna (tari ca piatra) si un piersic cu citeva fructe (piersici plate cind sunt coapte sunt senzationale ) Si asa ca m-am apucat de treaba am curatat perele si piersuicile si le-am facut fructe insiropate .. si sa vedeti continuarea ..

 

INGREDIENTE

  • 3 oua,
  • 2 pahare( de 200ml) faina
  • 4 pahare zahar
  • 50 gr unt
  • 1/2 pahar ulei de masline
  • 1 praf de copt
  • coaja de la o lamie
  • 1 zahar vaniliat
  • 1 pahar lapte
  • 1,5 kg (fructe cu aproximatie ca nu am avut cintar)
  • 100 gr simburi de nuca taiati marunt
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu pere si piersici:

Prima  data am curatat fructele le-am taiat fisiute apoi cu un pahar de zahar le-am pus la fiert Nu le-am lasat sa fiarba prea tare fiindca mai stau si in cuptor .. Apoi  pahar de zahar am caramelizat si am tapetat   fundul tavii  cu el. Am lasat sa se raceasca apoi am adaugat bucatele  de unt pe tot fundul tavii,apoi am imprastiat simburii de nuca pe tot fundul tavii si apoi am asezat fructele . Am lasat de o parte  si am inceput preparatul compozitiei ..... am spart ouale si am adaugat doua pahare zahar am frecat bine pina zaharul s-a descompus si a devenit spumat bine ,am adaugat uleiul, am mai frecat cca 5 min ,apoi am adaugat laptele ,am mai mestecat pina s-a omogenizat bine ,apoi am adaugat faina amestecata bine  cu praful  de copt ..

Am amestecat pina s-a omogenizat totul apoi am pus peste fructe ,am dat la cuptorul in prealabil   incins  la temperatura de 180 gr .. Am lasat la cuptor pina prajitura a devenit aurie bine si marginile s-au dezlipit de pe linga tava .. Am lasat-o sa se raceasca apoi am intors-o inca  nu am taiat-o..

Pofta mare tuturor

Revin cu imaginile fiindca nu le-am descarcat   am  aparatul la incarcat ... s-a terminat bateria hi.hi.. pupici

 

TIPS-URI

1

Dupa umila mea parere .... cred ca merge foarte bine si frisca deasupra

RETETA IN IMAGINI

Prajitura rasturnata cu pere si piersici-0
Prajitura rasturnata cu pere si piersici-1
Prajitura rasturnata cu pere si piersici-2
Prajitura rasturnata cu pere si piersici-3
Prajitura rasturnata cu pere si piersici-4
Prajitura rasturnata cu pere si piersici-5
Prajitura rasturnata cu pere si piersici-6
Prajitura rasturnata cu pere si piersici-7
Prajitura rasturnata cu pere si piersici-8
Prajitura rasturnata cu pere si piersici-9
Prajitura rasturnata cu pere si piersici-10
Prajitura rasturnata cu pere si piersici-11
Prajitura rasturnata cu pere si piersici-12
Prajitura rasturnata cu pere si piersici-13
Prajitura rasturnata cu pere si piersici-14
Prajitura rasturnata cu pere si piersici-15
Prajitura rasturnata cu pere si piersici-16
Prajitura rasturnata cu pere si piersici-17

COMENTARII (23)

babi5 1

01.08.2013, 19:15

a Merisor a iesit nemaipomenit de buna dar cred ca totusi trebuieste fructe cit mmai zemoase asta cred ca este farmecul ... poti pune si un picut de frisca deasupra .. Si eu ador perele de fapt toate fructele ..

Andreea Caroline 1

01.08.2013, 19:43

babi5 1

01.08.2013, 20:12

Te pupa Babi Andreea_Caroline si-ti multmesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!