Prajitura rasturnata cu piersici si mure

de ralu_ca in Prajituri, 5 Aug 2013 | 2078 vizualizari

 

initial am vrut sa prepar prajitura doar cu piersici, dar am zis: hai sa incerc si cateva mure...si nu a fost o idee gresita

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 cana si jumatate de zahar
  • 1 cana zahar
  • 2 cani de faina
  • o ceasca ulei
  • 150 g unt
  • 1 pachet praf de copt
  • putina sare
  • esenta vanilie
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 2 cani de mure
  • approx 15 piersicute
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu piersici si mure:

Intr-un vas am batut bine albusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul, uleiul, praful de copt ( stins in putin otet ), esenta,sare si faina, pana obtinem o compozitie ca pentru chec. Intr-o cratita tapetata cu hartie de copt, punem untul si 1 cana zahar amestecam pe foc pana acesta devine omogen, turnam feliile de piersici ( dupa ce spalam si curatam de coaja, le taiem feliute) amestecam incet, adaugam si murele, introducem cratita la cuptor pentru 5-10 minute, apoi turnam compozitia si introducem din nou la cuptor approx 50 minute. Este gata, dupa ce facem testil cu scobitoarea.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura rasturnata cu piersici si mure-0
Prajitura rasturnata cu piersici si mure-1
Prajitura rasturnata cu piersici si mure-2
Prajitura rasturnata cu piersici si mure-3
Prajitura rasturnata cu piersici si mure-4
Prajitura rasturnata cu piersici si mure-5
Prajitura rasturnata cu piersici si mure-6
Prajitura rasturnata cu piersici si mure-7
Prajitura rasturnata cu piersici si mure-8
Prajitura rasturnata cu piersici si mure-9
Prajitura rasturnata cu piersici si mure-10
Prajitura rasturnata cu piersici si mure-11
Prajitura rasturnata cu piersici si mure-12

COMENTARII (16)

simona72 1

05.08.2013, 22:57

Minunata!

roxana_simona 1

05.08.2013, 23:22

Rocsi 1

06.08.2013, 11:31

Super deliciu este aici

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41