Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate

de Dulceatadetrandafiri in Prajituri, 30 Mar 2011 | 3095 vizualizari

 

Inca o reteta inspirata de cei de la GoodFood, ale caror pagini le admir, pe de-o parte pentru continut iar pe de alta pentru estetica graficii. Fotografii clare, decoruri minimaliste dar elegante, texturi foarte placute, de la impletituri de in la lemn. O placere sa rasfoiesti revista si imposibil dupa ce ai parcurs-o sa nu ai deja o lista pregatita cu ce-ti doresti sa gatesti in perioada urmatoare.

Am ales intr-o seara sa prepar prajitura aceasta cu portocale. Pandispanul merita toate laudele, am de gand sa il folosesc si in alte combnatii de prajituri cu pandispan, foarte gustos, foarte pufos, creste de ti-e frica sa nu-l deochi. Un singur bai as spune ca are prajitura asta si anume faptul ca portocalele trebuie sa fie foarte bine curatate de pielita, lucru pe care, oricat m-am chinuit sa-l duc la bun sfarsit, nu l-am putut "desavarsi". Iar beleaua este ca aceasta pielita (amara de altfel), daca nu e indepartata, se amaraste inca si mai rau cand prajitura-i gata. Asa ca, cu prima ocazie, eu una voi incerca sa pun fie mandarine, fie clementine, macar ca experiment. Pana una-alta, asta-i reteta lor (am modificat numai timpii de coacere si ici-colo niste gramaje), rescrisa in varianta personala :) :

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 8 portii:

  • 4 portocale medii
  • 5 linguri de miere
  • 200 gr de unt
  • 200 gr zahar brun
  • 200 gr faina alba
  • 2 lingurite praf de copt
  • 80 de gr migdale macinate
  • 4 oua marisoare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate:

Portocalele se curata de coaja si de pielita, apoi se taie rondele. Am folosit o forma cu peretii detasabili (diametrul 22-23 cm), al carei fund l-am acoperit cu hartie de copt si apoi am intins cele 5 linguri de miere. Am asezat pe fundul formei cele mai frumoase rondele, iar restul le-am taiat in bucati mici.

Faina se amesteca cu praful de copt in prealabil, iar apoi intr-un bol, se amesteca toate ingredientele, inclusiv bucatelele de portocale pana la omogenizare. Torni compozitia peste portocalele din forma, o intinzi uniform si o bagi la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pe randul din mijloc, pentru 35 de min. Faci testul scobitorii, lasi cateva minute prajitura sa se raceasca in forma, apoi cu grija desprinzi peretii detasabili si muti prajitura pe un platou. Se poate servi cu inghetata de vanilie ori cu frisca. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate-0
Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate-1

COMENTARII (12)

mamaieelena

mamaieelena 1

02.04.2011, 13:31

Corinuta

Corinuta 1

04.04.2011, 11:36

superba!

JC

JC 1

20.07.2011, 21:27

Am incercat sa va las un mesaj pe blog, dar ceva nu merge.

Am banuiala ca "gospodinele" v-au furat reteta.

http://www.gospodinele.net/dulciuri-prajituri/prajitura-rasturnata-cu-portocale-caramelizate.html

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!