Prajitura rasturnata cu prune

de Criss in Dulciuri, 22 Aug 2016 | 1565 vizualizari

 

Prajitura rasturnata cu prune sau cu alte fructe (mere, pere, piersici, ananas, etc) este una dintre prajiturile simple, rapide, la indemana oricui, dar cu un rezultat spectaculos si delicios.

 

INGREDIENTE

  • -5 oua
  • -5 linguri zahar
  • -5 linguri faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • -50 g unt
  • -scortisoara
  • -8 linguri zahar pentru caramel
  • -12-14 prune taiate in jumatati
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu prune:

Intr-un vas se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar si se tapeteaza vasul cu acest caramel. Peste caramel se pun jumatatile de prune. Peste prune se presara 1 lingura zahar, scortisoara si se pun bucatele de unt. Se bat cele 5 albusuri spuma, se adauga zaharul, se bate in continuare pana se topeste zaharul, se adauga si galbenusurile si coaja de lamaie, apoi amestecand cu lingura se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia obtinuta peste mere si se coace prajitura 35 minute . Cel mai bine e sa se faca testul cu scobitoarea.  Se rastoarna prajitura si se lasa sa se raceasca apoi se serveste ca atare sau decorata cu frisca. Sau cu un glob de inghetata de vanilie....Eu am lasat-o simpla de aceasta data. Simpla si delicioasa!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune 454214
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune 454215
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune 454216
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune 454217
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune 454218
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune 454219

COMENTARII (15)

Catalina L 1

27.08.2016, 16:46

mirela0911 1

03.09.2016, 19:56

O prajitura de sezon tare buna!

Criss 1

04.09.2016, 06:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D