Prajitura rasturnata cu prune si migdale

de simona72 in Prajituri, 24 Iul 2013 | 3332 vizualizari

 

Cum sunt o pofticioasa din fire si cum rasturnata Merisoarei mi-a lasat gura apa, am dat fuga la magazin dupa prune si am pus si eu de o rasturnata. Eu o faceam si o stiam cu mere, dar cum este prima oara cand o fac cu prune parca tot ce-i nou este mai bun. Asa ca va prezint si eu prajitura mea rasturnata...multumesc Merisor>:D<

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 5 oua
  • 150 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 1 lingura esenta de migdale
  • 1 praf de copt
  • 350 gr faina
  • pt caramel:
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt
  • pt umplut:
  • 1 kg prune
  • 2 plicuri zahar cu scortisoara
  • 2-3 linguri zahar
  • 1/2 nucsoara
  • 50 gr fulgi de migdale
  • 50 migdale intregi taiate jumatati
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu prune si migdale:

Prunele spalate si taiate in jumatati, li se scot samburii, se pun intr-un castron in care se adauga zaharul cu scortisoara, cele 2-3 linguri de zahar, nucsoara data pe razatoare. Se amesteca toate si se pun deoparte. 

Pt caramel:punem zaharul la caramelizat intr-o tigaie, iar cind acesta s-a caramelizat adaugam untul, amestecam, iar dupa ce s-a topit(ne miscam rapid,sa nu se intareasca)il turnam in tava pregatita pt prajitura. Nivelam si imprastiem caramelul pe toata suprafata tavii. Fulgii de migdale si migdalele taiate in jumatati(eu atit am avut, voi puteti sa puneti mai multe migdale) se prajesc putin intr-o tigaie, dupa care se pun in tava cu caramelul.

Pt aluat:batem ouale cu zaharul pana se albesc si devin o spuma. Turnam uleiul in fir subtire, laptele si esenta de migdale. Faina o amestecam cu praful de comp si o incorporam usor in ouale batute spuma.

In tava in care am pus caramelul, migdalele, adaugam jumatatile de pruna cu partea taiata in jos(mie nu mi-au incaput toate prunele, iar pe restul le-am mixat la robot si le-am pus printre jumatatile de prune), punem si siropul si zaharul lasat, turnam aluatul si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 40 minute. Lasam sa se raceasca putin, iar cind prajitura este calduta punem un platou peste tava si rasturnam prajitura. Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si migdale 247241
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si migdale 247242
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si migdale 247243
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si migdale 247244
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si migdale 247245
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si migdale 247247
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si migdale 247249
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si migdale 247251
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si migdale 247252
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si migdale 247254
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si migdale 247256
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si migdale 247259
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si migdale 247262
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si migdale 247265
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si migdale 247266
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si migdale 247268
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si migdale 247269
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si migdale 247271
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si migdale 247272
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si migdale 247273
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si migdale 247274
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si migdale 247275

COMENTARII (26)

Krystyan Trendy 1

18.11.2013, 10:41

minunata prajiturica

mihaelar63 1

01.10.2014, 10:30

Buna rasturnata , merge la favo !!!

simona72 1

01.10.2014, 10:51

Miha

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S