Prajitura rasturnata cu prune si scortisoara

de T I M E A in Prajituri, 24 Sep 2014 | 10516 vizualizari

 

Vara a trecut, dar a sosit toamna cu o gramada de bunatati oferite de natura. Ca si fructele de vara, acestea de toamna sunt atat de minunate si putem face atatea deserturi gustoase! Eu am profitat de niste prune foarte bune gasite in piata si am facut aceasta prajitura rasturnata, super aromata cu prune, migdale si muuulta scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 160 gr zahar
  • 200 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 340 gr faina
  • un varf de sare
  • Pentru umplutura
  • 1 lingura unt
  • aprox 1 kg de prune
  • 3 linguri zahar
  • 1-2 lingurite scortisoara (depinde cat de aromat va place)
  • 4 linguri migdale maruntite
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu prune si scortisoara:

Ungem o tava de aprox 35/25 cm cu unt si presaram 3 linguri de zahar si 1-2 lingurite de scortisoara, pe fundul tavii. Asezam apoi prunele spalate, uscate si despicate in doua. ( fara samburi evident :) )

Peste prune presaram migdalele maruntite, ele se vor duce in spatiile dintre prune, si apoi mai presaram un plic de zahar vanilat si un pic de scortisoara. 

Intr-un bol mixam albusurile cu un varf de sare.

Adaugam apoi treptat zaharul si laptele mixand cu mixerul pe treapta cea mai mare.

Apoi urmeaza galbenusurile pe care le frecam cu praful de copt si uleiul, mixand dupa fiecare.

La final incorporam faina, folosind o spatula si amestecand usor pentru a nu se lasa spuma.

Turnam compozitia peste prune si dam tava la cuptorul preincalzit la 170-175 de grade, timp de aprox 30-35 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.

Rasturnam prajitura pe un platou si dupa ce s-a racit putin feliem si servim.

 

TIPS-URI

1

Puteti pune in loc de migdale si nuca sau alune

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si scortisoara 343322
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si scortisoara 343323
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si scortisoara 343324
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si scortisoara 343325
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si scortisoara 343326
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si scortisoara 343327
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si scortisoara 343328
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si scortisoara 343329
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si scortisoara 343330
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si scortisoara 343331
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si scortisoara 343332
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si scortisoara 343333
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune si scortisoara 343334

COMENTARII (34)

SavoriUrbane 1

26.09.2014, 15:06

e fain ca i-ai pus si scortisoara! merge bine cu prunele.

Dana_Retetegg 1

26.09.2014, 17:29

Xandrinne 1

05.10.2014, 10:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D