Prajitura Regala

de Geanina87 in Prajituri, 1 Ian 2014 | 196794 vizualizari

 

Este una dintre cele mai delicioase prajituri!! M-am inspirat de pe http://monaluca.blogspot.ro/2009/09/prajitura-regala_06.html

 

INGREDIENTE

  • Sunt 3 foi care se coc individual.
  • Ingredientele pentru o foaie:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 5 linguri de nuca macinata
  • Crema:
  • 9 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • esenta de vanilie
  • Decor:
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Regala:

Albusurile le batem spuma, adaugam treptat zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi punem faina,bicarbonatul stins si amestecam cu o lingura incet, de jos in sus.Incorporam cu grija si nuca, dupa care tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni mici(in jumatate decat cea de la aragaz) si dam la cuptorul preincalzit 180° pentru 15 minute sau pana se rumeneste usor. Repetam operatiunea inca de doua ori pana cand sunt gata toate cele trei foi ale prajiturii.

Galbenusurile,zaharul pudra si esenta de vanilie se pun pe bain-marie si se amesteca pana cand se ingroasa. Se lasa apoi deoparte la racit,dupa care se incorporeaza cu untul mixat spuma( untul trebuie sa fie la temperatura camerei).Incepem sa montam prajitura: foaie,crema,foaie, crema,iar pe ultima foaie intindem un strat subtire de crema,peste care radem ciocolata.Lasam la rece pentru cel putin 1 ora si apoi o taiem si nu ne lasam pana cand n-o terminam :)) E super delicioasa ;)

 

 

TIPS-URI

1

Peste ultima foaie se poate pune si o glazura de ciocolata.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Regala 287659
retete culinare - Prajitura Regala 287660
retete culinare - Prajitura Regala 287661
retete culinare - Prajitura Regala 287662
retete culinare - Prajitura Regala 287663
retete culinare - Prajitura Regala 287664

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (85)

Geanina87 1

28.01.2015, 13:28

Genoveva 1

23.02.2015, 02:55

Geanina87 1

24.02.2015, 19:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59