Prajitura Regina Maria

de miremirc in Prajituri, 25 Ian 2013 | 201527 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 2 lg ulei

Bezea cu nuci :

  • 6 albusuri
  • 6 lg zahar
  • 150 g nuci prajite si taiate
  • 2 lg faina

Crema :

  • 6 galbenusuri
  • 10 lg zahar
  • 5 lg lapte
  • 2 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 200 g unt

Decor :

  • 30 g ciocolata alba
  • bilute de ciocolata etc
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Regina Maria:

  Blat : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand mereu, galbenusurile, uleiul treptat, iar la final faina. Omogenizam cu o lingura, cu miscari de jos in sus, de cateva ori.

  Compozitia obtinuta o intindem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 15-20 minute. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il scoatem din tava.

  Bezea de nuci : mixam spuma albusurile , adaugam zaharul, iar la final nucile prajite si taiate amestecate cu faina. Intindem compozitia in aceeasi tava si dam la cuptor pentru 10-15 minute. Lasam sa se raceasca.

  Crema : mixam spuma galbenusurile cu zaharul, pana se albesc, adaugam laptele, faina si pudra de cacao. Omogenizam si punem pe aburi (5-10 minute) . Lasam crema sa se raceasca.

  Untul ( 80-82 % grasime ) trebuie sa fie la temperatura camerei . Il mixam spuma , iar il el adaugam cate o lingura din crema de cacao racita.Procedam ca la maioneza.

Eu am facut si un sirop pentru blat : 80 ml apa 2 lg zahar, 1 lg rom.Am fiert apa cu zaharul timp de 10 minute, am luat de pe foc si am adaugat rom-ul.

Asamblare : blat insiropat-1/2 crema-bezea cu nuci-1/2 crema-decor.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Regina Maria 199774
retete culinare - Prajitura Regina Maria 199775
retete culinare - Prajitura Regina Maria 199776
retete culinare - Prajitura Regina Maria 199777
retete culinare - Prajitura Regina Maria 199778
retete culinare - Prajitura Regina Maria 199779
retete culinare - Prajitura Regina Maria 199780
retete culinare - Prajitura Regina Maria 199781

COMENTARII (40)

retete bune 1

09.04.2015, 22:55

retete bune 1

10.04.2015, 22:01

am facut-o si eu azi,abia astept sa o gust

marcus 1

12.04.2015, 20:15

Am facut si eu prajitura, mi-a reusit si musafirii mei au fost incantati. Am intervenit putin la crema: am folosit un pachet de unt german 82% de 250 gr. pe care l-am frecat spuma cu 2 linguri de zahar pudra si o lingura de cacao. Am frecat cele 6 galbenusuri cu 8 linguri de zahar, 2 linguri de cacao si 10 linguri de lapte si am lasat pe baie de abur aproape 10 minute amestecand in ea mereu cu telul. Am renuntat la cele 2 linguri de faina. Am facut si un sirop din 4 linguri de zahar caramelizat si 100 ml apa. Excelenta prajitura, nota maxima din partea mea.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D