Prajitura Regina Maria(reteta cu nr. 300)

de merisor in Prajituri, 7 Oct 2013 | 50226 vizualizari

 

Este o prajitura foarte buna, chiar daca pozele nu sunt prea reusite, dar garantez de reusita gustului.
Sursa de inspiratie este Miremirc, de la un timp am inceput sa testez prajiturile ei ca tare bine mai arata!

 

INGREDIENTE

Blatul nr. 1:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • sare

Blat nr. 2

  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 150 gr nuca maruntita
  • 2 linguri faina
  • sare

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • sare
  • 5 linguri lapte
  • esenta de rom
  • 200 gr unt

Sirop:

  • 250 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie

Decor:

  • fulgi de ciocolata alba
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Regina Maria(reteta cu nr. 300):

Pentru blatul nr 1: batem albusurile spuma cu un varf lingurita de sare, apoi adaugam treptat zahaul, galbenusurile unul cate unul, uleiul si faina in ploaie.

Tapetam o tava de 25/35 cm cu hartie de copt, punem compozitia de blat si coacem la 180 grade pentru 35 de minute.

Pentru blatul nr. 2: batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul, apoi nuca maruntita si in final faina, mestecand usor, circular sa nu se lase albusurile.

Coacem in aceeasi tava, dupa ce am scos primul blat, tot la 180 de grade pentru 30-35 minute.

Pentru crema: frecam galbenusurile cu zaharul si putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam cacaoa si faina si in final laptele si esenta de rom.

Omogenizam totul si fierbem pe baie de aburi pentru 10 minute pana se ingroasa, apoi dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Untul, tinut la temperatura camerei il mixam si incepem sa incorporam cate o lingura din crema, mixand usor pana la terminarea cremei.

Pentru sirop fierbem toate ingredientele, lasam sa se raceasca si insiropam ambele blaturi, dar nu prea mult.

Asamblare: blat nr. 1, 1/2 din crema, blat nr. 2, restul de crema, fulgi de ciocolata alba.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Regina Maria(reteta cu nr. 300)-0
Prajitura Regina Maria(reteta cu nr. 300)-1
Prajitura Regina Maria(reteta cu nr. 300)-2
Prajitura Regina Maria(reteta cu nr. 300)-3
Prajitura Regina Maria(reteta cu nr. 300)-4
Prajitura Regina Maria(reteta cu nr. 300)-5
Prajitura Regina Maria(reteta cu nr. 300)-6
Prajitura Regina Maria(reteta cu nr. 300)-7
Prajitura Regina Maria(reteta cu nr. 300)-8
Prajitura Regina Maria(reteta cu nr. 300)-9
Prajitura Regina Maria(reteta cu nr. 300)-10
Prajitura Regina Maria(reteta cu nr. 300)-11
Prajitura Regina Maria(reteta cu nr. 300)-12
Prajitura Regina Maria(reteta cu nr. 300)-13

COMENTARII (96)

jolygina

jolygina 1

16.12.2013, 09:47

kukibella

kukibella 1

16.12.2013, 11:44

Alina26

Alina26 1

16.12.2013, 18:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!